Synne Åeng

Bra damer og fine dager

  • 30.06.2017, 10:42


Dagene går så utrolig fort for tiden. Jeg føler tiden bare renner gjennom fingrene mine om dagen. Det hoper seg opp med innlegg jeg egentlig skulle publisert for lenge siden, men som av en eller annen grunn aldri kommer ut når de skal. Heh. Men det skal jeg komme tilbake til i morgen! Og da for dere nok også et par innlegg som er meget forsinket. Men bedre sent eller aldri, eller hva?

Dagen i dag var veldig fin forresten. Takket være godt selskap, fine samtaler, fantastisk vær og god snacks og drikke. Dette blir nok en av de dagene jeg husker ekstra godt fra denne sommeren, nettopp fordi jeg har brukt den sammen med noen av mine favoritter. Du vet den type mennesker du aldri blir lei av, og som du ler like høyt sammen med hver gang dere er sammen? Så fine er de damene jeg har vært sammen med i dag. Det hele begynte med en liten "piknik" med min gode venninne, Julie. Gud det var godt å se den jenta igjen! Vi har det alltid så koselig sammen. Huset mitt ligger rett ved havet, så vi trengte bare å gå noen minutter før vi fant oss et fint sted å sitte. Fin utsikt ble det også. Det var så utrolig varmt og deilig. Føltes ut som vi var i syden et øyeblikk der. 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Etter den første "utflukten" dro jeg rett avgårde på en ny tur med min faste turvenninne, Maia. Vi gikk på et lite fjell som heter Vetfjellet. Med bare 244 moh, så er det en ganske chill tur. Men utrolig deilig på dager som dette da. Blir nok litt tyngre i morgen, da vi planlegger en ny topptur. Tror det kan bli veldig varmt, men med nok av mat og drikke går det nok bra! 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with m5 preset

Jeg hadde egentlig tenkt å blogge mer for dere i dag, men finværsdager som dette må man bare utnytte. Men neste regnværsdag lover jeg mange innlegg. Plis, la det bli lenge til. Lever så godt på disse finværsdagene. Det er meldt fint vær i morgen også, så morgendagen er også planlagt fra punkt til prikke. Så det blir spennende å se hva jeg får lagt ut da. Men skal prøve mitt beste på å få ut innleggene jeg har lovet dere fort som F!

Men altså omg! Har dere fått med dere at det nye albumet til Calvin Harris er sluppet?? Jeg logger herved av for i dag, og gjør meg klar for å høre det ihjel. Har høye forventinger, så håper virkelig ikke at jeg blir skuffet. Tenker jeg kan dele favorittene mine med dere i neste innlegg. Snakkes <3

 

- Synne Åeng

The Fanny Pack Is Back

  • 24.06.2017, 15:45


Hei folkens! Antar det er mange som er glade for å ha tatt helg nå? Det er i hvert fall jeg. Selv om hele sommerferien egentlig føles ut som en langhelg. Jeg vet ikke med deg, men jeg forbinder langhelg med noen ekstra slappe dager hvor man slipper å ordne seg så fryktelig for å dra på skolen/jobb osv. Så med det kan du kanskje tenke deg at jeg ikke akkurat er på mitt fresheste disse late dagene:)) I disse dager kan det fort gå en liten evighet mellom hver gang jeg sminker og "doller" meg opp. Så til alle kjente og kjære, hvis jeg møter opp med et fargelagt ansikt, bør du føle deg spesiell. Neida. Joda. Denne uken har jeg faktisk "måttet" sminke meg flere ganger. Kino, date med venner, og "storbytur" i går. Senere i dag blir det faktisk påån igjen, for da er det tid for en etterlengtet jentekveld med noen av mine beste venninner. Gleder meg til å se de igjen!

Men til dagen i går! Jeg dro på en liten impulstur sammen med en venninne til nærmeste "storby". Nærmere definert; en by hvor de har flere klesbutikker enn Cubus og Dressmann. Planen var å få fornyet garderoben litt, fordi det i det siste har bygget seg opp til å bli kritisk nødvendig. Jeg fikk gjort unna en del etterlengtet shopping, så skal prøve å få lagt ut et "new in"-innlegg i løpet av helgen. Det ble mye fint(og alt var selvfølgelig veldig nødvendig hehe), så jeg gleder meg til å vise dere. Etter turen dro jeg ut å spiste med noen venner, og etterpå bestemte vi oss for å ta noen bilder(bloggfrøkna hadde tilfeldigvis kameraet liggende i bilen). Alexander, som er med på bildene, har forresten også en blogg dere burde ta turen innom! 

Selv om vi var stappmette hele gjengen, fikk vi likevel tatt en del bilder som jeg tenkte jeg skulle vise dere. Elsker at det er sommer(i hvert fall av den norske varianten), slik at det er mulig å gå i litt mer sommerlige klær. Har dere forresten fått med dere at "fanny packen" er på tur tilbake? Altså alles forhatte rumpetaske. Må si meg enig i at jeg ikke akkurat har beundret dette tilbehøret tidligere, men føler det har fått et nytt pust med sine "nye" bruksområder. For å si det sånn, så kommer jeg nok ikke til  å gå med "taska" rundt livet med det første! Den jeg bruker for øyeblikket tror jeg kanskje har vært mormor sin eller noe, for den fant jeg bare tilfeldigvis hjemme et sted. Men jeg har hørt at gjenbruk også er ganske trendy i disse dager. Poeng i miljøboka nå eller? Neida. Men før dere går i butikken å kjøper en helt ny for å hive dere på trenden, kan det jo være lurt å se om man ikke allerede har en liggende hjemme. Tipper de aller fleste har det!

Men håper dere liker bildene! Også får dere ha en fantastisk helg, så snakkes vi veldig snart igjen! 

Processed with VSCO with p5 preset

*U can´t sit with us*
- Synne Åeng

 

Hverdagsglede x2

  • 21.06.2017, 19:43


I dag fikk jeg endelig en pakke fra tights.no som jeg bestilte for en liten stund siden. Gjett om det var mye digg der. Proteinpulver, kalorifri sjokoladesaus fra Walden, Nocco med eplesmak(måtte kjøpe en bare for å smake, tror ikke jeg har sett denne smaken i butikken før?), noen proteinbarer jeg bare måtte prøve, shaker og minibands. Ikke store greiene, men mye glede fra den lille esken likevel!Det er en kampanje på tights.no for tiden på forskjellige proteinbarer, så satser på at disse er gode slik at jeg kan bestille en hel eske. De ser i hvert fall digg ut! Men til hverdagsglede nr.2: hjemmelagde proteinpannekaker. Nå tenker dere sikkert; da var naturbloggeren blitt til en matblogger #foodporn #tastegasm osv. Hva blir det neste? Men disse må jeg faktisk dele med dere. Har sett mange har lagt ut denne oppskriften på nett, så til slutt måtte jeg bare prøve å lage de selv. Og det er så utrolig lettvint, sunt og godt. Spiser det nesten hver dag nå. Det eneste du trenger er:

1 dl havremel(du kan også bruke havregryn, men jeg ville brukt en mikser eller noe for å gjøre gryna mindre)
2 egg
1 scoop proteinpulver(jeg bruker smaken Tasty Vanilla. Men hvis du ikke vil bruke eller ikke har proteinpulver, kan du bare bytte det ut med mer havremel)
1/2 boks mager kesam
Litt bakepulver(kanskje et par tskjeer)
Litt sukrin(for å få litt mer søtning)

Hvis røren blir for tykk så kan du bare bruke litt vann for å tynne ut, eller mer mel for å gjøre røren tykkere hvis det trengs. Oppskriften blir litt ulik hver gang, men det blir som regel 6-8 pannekaker. 

Det finnes sikkert en fin rekkefølge for hvordan man best mulig skal blande det sammen, men jeg moser bare alt sammen og rører til det er klumpefritt.


Så steker jeg det på ganske svak varme. På vår ovn bruker jeg bare "halv" varme, altså 3 av 6 liksom. Så bruker jeg kun litt smør før jeg steker de første pannekakene. Stoler ikke nok på stekepanna til å unngå smør helt og holdent. Pannekakene snur du bare når de begynner å bli faste i kantene og det begynner å boble på toppen. Og mens du steker kan det være lurt å rydde/vaske så du slipper å gjøre det når pannekakene er ferdig eller når du ligger stappmett på sofaen. 


Så får man en nydelig liten haug med pannekaker. Jeg bruker ulike pålegg hver gang. Alt fra ost til syltetøy, og frukt til egg passer fint! Men i dag tenkte jeg å bruke mango og den kalorifrie sjokoladesausen fra Walden som jeg bestilte på tights.no. Det blir så diiigg<3 Jordbær passer også veldig fint ved siden! Også litt sukrin på toppen bare for å få det ennå litt søtere. Det kan aldri bli for søtt:))


Resultatet blir da dette:Hvis man knipser et bilde med noen fine blomster i bakgrunnen ser det jo ekstra smashing ut også. Bildene ble fine de, men gjett om jeg angret når jeg skulle sette meg å spise, kalde pannekaker. Jaja, gode var de uansett! Men jeg håper dere likte oppskriften, og at dere gidder å ta dere tid til å prøve å lage de. Det er virkelig verdt det! Bare rop ut hvis dere vil at jeg skal finne noe annet godt å vise dere. Så snakkes vi snart<3 Slenger forresten med søndagens "on repeat"-liste for forrige uke, litt på etterskudd bare:)) 


- Synne Åeng

Slay nice

  • 14.06.2017, 17:38


 

Syrefest

  • 11.06.2017, 23:52


Hei! Håper alle har hatt en fantastisk helg, og at dere er klare for en ny oppdatering fra frøken natur- og friluftsliv. Det tok nemlig ikke lang tid før vi kom oss på fjellet igjen. Rett etter at jeg hadde publisert forrige innlegg fikk jeg spørsmål om jeg var klar for neste topp. Det var jeg jo selvfølgelig. Denne gangen var det enda finere vær enn sist. Og enda finere utsikt, hvis det er mulig. Vi begynte å gå sent på kvelden, så vi nådde ikke toppen før i 10-tiden. Men siden det var så varmt og lyst føltes det ut som vi gikk på formiddagen. Denne toppen var 1037 moh, så litt høyere enn den forrige. Men akkurat som sist ble det litt av en syrefest. Kan trygt si beina mine hadde fått nok, for da jeg kom ned på bakkenivå og begynte å slappe av litt så gikk jeg rett i bakken. Så det var jo en fin avslutning på en fin tur.

Siden det er søndag så slenger jeg med ukas musikkfavoritter sammen med bildene fra turen. Dagene går litt inn i hverandre nå som jeg har ferie, så jeg glemmer litt av når det er tid for en ny spilleliste. Men denne uken husket jeg det faktisk, så gir meg selv en liten klapp på skulderen for det. 


Der oppe var vi!

- Synne Åeng

Elsk/hat-følelse

  • 09.06.2017, 13:29


Hei! Vi kom oss faktisk avgårde og opp på fjellet her om dagen. Nærmere sagt 910 meter opp på en topp som heter Breitinden. Himmelen var litt grå, men utsikten var like fantastisk som ellers. Turer som dette skaper virkelig en elsk/hat-følelse hos meg. Mestringsfølelsen man får når man kommer opp på toppen er ubeskrivelig. Men slitet man kjenner på turen opp er like vanskelig å beskrive. Når det er lenge siden man har belastet kroppen på den måten, kjennes det både i kropp og sinn. Men sommerens første fjelltur er alltid den verste. Takk og lov for at den er gjennomført! Man kommer heldigvis fort "inn" i det. Så neste tur blir nok en del lettere. Får tro det blir snart! Vi snakket om å komme oss opp på en topp i uken. De syv søstre, fjellrekka vi var på, har syv topper. Så det skal i teorien gå greit å få tatt alle sammen i sommer. Noe jeg virkelig håper vi får til, men som jeg i praksis har mine tvil om. 

I bakgrunnen her ser du øya mi! Hørte forresten et lite pip om at hjemstedet mitt var det varmeste stedet i landet i går. Eyyyy! Tror vi trygt kan si at dette er min "signatur-posering" - sittende med ryggen til kameraet og med en utsikt i bakgrunnen. Jeg får vurdere å se litt mer i kameraet neste gang. Kan ikke si at det frister så mye når man er rød og svett i hele ansiktet, men kan prøve. Vi snakkes senere!

 

- Synne Åeng
 

Sommer, sol og topptur

  • 07.06.2017, 15:59


Hei! Været den første uken av ferien har virkelig vært upåklagelig. Spesielt dagen i dag; sommer, sol og over 20 varmegrader. Det er så utrolig digg! Jeg er ute så mye som mulig om dagene, og har fått alle mulige slags skiller fra solen på kroppen. Det begynner å se smålig rart ut, men det får bare være. Jeg har tenkt til å blotte meg for så mange solstråler som overhodet mulig disse varme solskinnsdagene.

For å få utnyttet denne fine dagen fullt ut, har jeg tenkt å komme meg opp på fjellet sammen med søskenbarnet mitt. Vi hadde en liten oppvarmingstur i går, men den kan ikke måles med den toppturen som står for tur i dag. Jeg håper virkelig vi kommer oss avgårde, for den turen der er virkelig fantastisk. Tung, men fantastisk. Toppen er nesten 1000 meter over havet så dere kan tenke dere hvor fint det er på toppen. Jeg skal mote meg opp til å dra med meg kameraet opp dit, slik at dere også får sett den utrolige utsikten. Den kan ikke sammenlignes med noe annet.

Lurer forresten på om jeg kanskje heller bare burde blitt en slags fritids/naturish-blogger siden det blir så mye turer og naturbilder om dagene. Men når det er så fint vær ute som det har vært den siste uken så kan jeg ikke noe for det. Været her er vanligvis veldig ustabilt, så her må hvert "stabile" sekund nytes. Og siden det er så fint vil jeg jo gjerne dele det med dere. Men nå skal jeg pakke sekken og gjøre meg klar for tur. Slenger med noen bilder fra gårsdagens tur. Vi snakkes senere!


*Toppen oppe i hjørnet er den vi skal bestige senere i dag!*

 

- Synne Åeng
 

Bloggfrøkna96 er tilbake

  • 02.06.2017, 15:03


Hei alle sammen! Det begynner å bli en stund siden sist. Husker da jeg skrev at jeg skulle prøve å blogge hver dag. Det skjedde jo ikke, men jeg har hørt at folk flest liker mennesker som er litt optimistiske så. Jeg er uansett tilbake, og skal prøve å lage litt virkelighet av den optimismen min. Men det jeg egentlig skulle stikke innom for å fortelle dere, var at JEG HAR FÅTT SOMMMERFERIE! Noe som er vanvittig deilig, og som vil si at 2/3 av bacheloren er finito!! Jeg er allerede hjemme i nord og tar livet heeeelt med ro. Men selv om det er godt å komme hjem, er det selvfølgelig kjipt at de fleste andre ennå har skole og eksamenstid. Det gjør at det ikke er så mange hjemme. Til og med foreldrene mine er bortreist. Så her sitter jeg da, ensom og alene, på verdens minste sted. Men jeg er glad uansett, for eksamensperioden er forbi, det er fint vær og jeg har endelig tid(rettere sagt nesten 3 måneder) til overs for å bruke på bloggen. Tror dette kan bli bra! 

Men siden jeg har vært ganske fraværende i det siste, har de siste ukenes favoritter på musikkfronten falt bort. Så derfor slenger jeg med noen av favorittene som jeg har samlet opp tiden jeg har vært borte. Håper de faller i smak! De av dere som sjekket ut den forrige spillelisten jeg la ut, la kanskje merke til at det var en del fra Cashmere Cat? Debutalbumet hans "9" kom ut i april, og falt godt i smak hos meg. Uansett så kommer Magnus August Høiberg, som han egentlig heter, til Trondheim for å spille på UKA i oktober. Og gjett hvem som har sikret seg billetter?! Det er bloggefrøkna96 det. Tror det blir råbra, gleder meg! Men nå skal jeg ut å nyte det fine været, så snakkes vi veldig snart igjen! 


- Synne Åeng

 

 

Synne Vistnes Åeng


KONTAKT


dittnavn@mail.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits