Synne Åeng

Hverdagsglede x2

  • 21.06.2017, 19:43


I dag fikk jeg endelig en pakke fra tights.no som jeg bestilte for en liten stund siden. Gjett om det var mye digg der. Proteinpulver, kalorifri sjokoladesaus fra Walden, Nocco med eplesmak(måtte kjøpe en bare for å smake, tror ikke jeg har sett denne smaken i butikken før?), noen proteinbarer jeg bare måtte prøve, shaker og minibands. Ikke store greiene, men mye glede fra den lille esken likevel!Det er en kampanje på tights.no for tiden på forskjellige proteinbarer, så satser på at disse er gode slik at jeg kan bestille en hel eske. De ser i hvert fall digg ut! Men til hverdagsglede nr.2: hjemmelagde proteinpannekaker. Nå tenker dere sikkert; da var naturbloggeren blitt til en matblogger #foodporn #tastegasm osv. Hva blir det neste? Men disse må jeg faktisk dele med dere. Har sett mange har lagt ut denne oppskriften på nett, så til slutt måtte jeg bare prøve å lage de selv. Og det er så utrolig lettvint, sunt og godt. Spiser det nesten hver dag nå. Det eneste du trenger er:

1 dl havremel(du kan også bruke havregryn, men jeg ville brukt en mikser eller noe for å gjøre gryna mindre)
2 egg
1 scoop proteinpulver(jeg bruker smaken Tasty Vanilla. Men hvis du ikke vil bruke eller ikke har proteinpulver, kan du bare bytte det ut med mer havremel)
1/2 boks mager kesam
Litt bakepulver(kanskje et par tskjeer)
Litt sukrin(for å få litt mer søtning)

Hvis røren blir for tykk så kan du bare bruke litt vann for å tynne ut, eller mer mel for å gjøre røren tykkere hvis det trengs. Oppskriften blir litt ulik hver gang, men det blir som regel 6-8 pannekaker. 

Det finnes sikkert en fin rekkefølge for hvordan man best mulig skal blande det sammen, men jeg moser bare alt sammen og rører til det er klumpefritt.


Så steker jeg det på ganske svak varme. På vår ovn bruker jeg bare "halv" varme, altså 3 av 6 liksom. Så bruker jeg kun litt smør før jeg steker de første pannekakene. Stoler ikke nok på stekepanna til å unngå smør helt og holdent. Pannekakene snur du bare når de begynner å bli faste i kantene og det begynner å boble på toppen. Og mens du steker kan det være lurt å rydde/vaske så du slipper å gjøre det når pannekakene er ferdig eller når du ligger stappmett på sofaen. 


Så får man en nydelig liten haug med pannekaker. Jeg bruker ulike pålegg hver gang. Alt fra ost til syltetøy, og frukt til egg passer fint! Men i dag tenkte jeg å bruke mango og den kalorifrie sjokoladesausen fra Walden som jeg bestilte på tights.no. Det blir så diiigg<3 Jordbær passer også veldig fint ved siden! Også litt sukrin på toppen bare for å få det ennå litt søtere. Det kan aldri bli for søtt:))


Resultatet blir da dette:Hvis man knipser et bilde med noen fine blomster i bakgrunnen ser det jo ekstra smashing ut også. Bildene ble fine de, men gjett om jeg angret når jeg skulle sette meg å spise, kalde pannekaker. Jaja, gode var de uansett! Men jeg håper dere likte oppskriften, og at dere gidder å ta dere tid til å prøve å lage de. Det er virkelig verdt det! Bare rop ut hvis dere vil at jeg skal finne noe annet godt å vise dere. Så snakkes vi snart<3 Slenger forresten med søndagens "on repeat"-liste for forrige uke, litt på etterskudd bare:)) 


- Synne Åeng

Slay nice

  • 14.06.2017, 17:38


 

Syrefest

  • 11.06.2017, 23:52


Hei! Håper alle har hatt en fantastisk helg, og at dere er klare for en ny oppdatering fra frøken natur- og friluftsliv. Det tok nemlig ikke lang tid før vi kom oss på fjellet igjen. Rett etter at jeg hadde publisert forrige innlegg fikk jeg spørsmål om jeg var klar for neste topp. Det var jeg jo selvfølgelig. Denne gangen var det enda finere vær enn sist. Og enda finere utsikt, hvis det er mulig. Vi begynte å gå sent på kvelden, så vi nådde ikke toppen før i 10-tiden. Men siden det var så varmt og lyst føltes det ut som vi gikk på formiddagen. Denne toppen var 1037 moh, så litt høyere enn den forrige. Men akkurat som sist ble det litt av en syrefest. Kan trygt si beina mine hadde fått nok, for da jeg kom ned på bakkenivå og begynte å slappe av litt så gikk jeg rett i bakken. Så det var jo en fin avslutning på en fin tur.

Siden det er søndag så slenger jeg med ukas musikkfavoritter sammen med bildene fra turen. Dagene går litt inn i hverandre nå som jeg har ferie, så jeg glemmer litt av når det er tid for en ny spilleliste. Men denne uken husket jeg det faktisk, så gir meg selv en liten klapp på skulderen for det. 


Der oppe var vi!

- Synne Åeng

Elsk/hat-følelse

  • 09.06.2017, 13:29


Hei! Vi kom oss faktisk avgårde og opp på fjellet her om dagen. Nærmere sagt 910 meter opp på en topp som heter Breitinden. Himmelen var litt grå, men utsikten var like fantastisk som ellers. Turer som dette skaper virkelig en elsk/hat-følelse hos meg. Mestringsfølelsen man får når man kommer opp på toppen er ubeskrivelig. Men slitet man kjenner på turen opp er like vanskelig å beskrive. Når det er lenge siden man har belastet kroppen på den måten, kjennes det både i kropp og sinn. Men sommerens første fjelltur er alltid den verste. Takk og lov for at den er gjennomført! Man kommer heldigvis fort "inn" i det. Så neste tur blir nok en del lettere. Får tro det blir snart! Vi snakket om å komme oss opp på en topp i uken. De syv søstre, fjellrekka vi var på, har syv topper. Så det skal i teorien gå greit å få tatt alle sammen i sommer. Noe jeg virkelig håper vi får til, men som jeg i praksis har mine tvil om. 

I bakgrunnen her ser du øya mi! Hørte forresten et lite pip om at hjemstedet mitt var det varmeste stedet i landet i går. Eyyyy! Tror vi trygt kan si at dette er min "signatur-posering" - sittende med ryggen til kameraet og med en utsikt i bakgrunnen. Jeg får vurdere å se litt mer i kameraet neste gang. Kan ikke si at det frister så mye når man er rød og svett i hele ansiktet, men kan prøve. Vi snakkes senere!

 

- Synne Åeng
 

Sommer, sol og topptur

  • 07.06.2017, 15:59


Hei! Været den første uken av ferien har virkelig vært upåklagelig. Spesielt dagen i dag; sommer, sol og over 20 varmegrader. Det er så utrolig digg! Jeg er ute så mye som mulig om dagene, og har fått alle mulige slags skiller fra solen på kroppen. Det begynner å se smålig rart ut, men det får bare være. Jeg har tenkt til å blotte meg for så mange solstråler som overhodet mulig disse varme solskinnsdagene.

For å få utnyttet denne fine dagen fullt ut, har jeg tenkt å komme meg opp på fjellet sammen med søskenbarnet mitt. Vi hadde en liten oppvarmingstur i går, men den kan ikke måles med den toppturen som står for tur i dag. Jeg håper virkelig vi kommer oss avgårde, for den turen der er virkelig fantastisk. Tung, men fantastisk. Toppen er nesten 1000 meter over havet så dere kan tenke dere hvor fint det er på toppen. Jeg skal mote meg opp til å dra med meg kameraet opp dit, slik at dere også får sett den utrolige utsikten. Den kan ikke sammenlignes med noe annet.

Lurer forresten på om jeg kanskje heller bare burde blitt en slags fritids/naturish-blogger siden det blir så mye turer og naturbilder om dagene. Men når det er så fint vær ute som det har vært den siste uken så kan jeg ikke noe for det. Været her er vanligvis veldig ustabilt, så her må hvert "stabile" sekund nytes. Og siden det er så fint vil jeg jo gjerne dele det med dere. Men nå skal jeg pakke sekken og gjøre meg klar for tur. Slenger med noen bilder fra gårsdagens tur. Vi snakkes senere!


*Toppen oppe i hjørnet er den vi skal bestige senere i dag!*

 

- Synne Åeng
 

Bloggfrøkna96 er tilbake

  • 02.06.2017, 15:03


Hei alle sammen! Det begynner å bli en stund siden sist. Husker da jeg skrev at jeg skulle prøve å blogge hver dag. Det skjedde jo ikke, men jeg har hørt at folk flest liker mennesker som er litt optimistiske så. Jeg er uansett tilbake, og skal prøve å lage litt virkelighet av den optimismen min. Men det jeg egentlig skulle stikke innom for å fortelle dere, var at JEG HAR FÅTT SOMMMERFERIE! Noe som er vanvittig deilig, og som vil si at 2/3 av bacheloren er finito!! Jeg er allerede hjemme i nord og tar livet heeeelt med ro. Men selv om det er godt å komme hjem, er det selvfølgelig kjipt at de fleste andre ennå har skole og eksamenstid. Det gjør at det ikke er så mange hjemme. Til og med foreldrene mine er bortreist. Så her sitter jeg da, ensom og alene, på verdens minste sted. Men jeg er glad uansett, for eksamensperioden er forbi, det er fint vær og jeg har endelig tid(rettere sagt nesten 3 måneder) til overs for å bruke på bloggen. Tror dette kan bli bra! 

Men siden jeg har vært ganske fraværende i det siste, har de siste ukenes favoritter på musikkfronten falt bort. Så derfor slenger jeg med noen av favorittene som jeg har samlet opp tiden jeg har vært borte. Håper de faller i smak! De av dere som sjekket ut den forrige spillelisten jeg la ut, la kanskje merke til at det var en del fra Cashmere Cat? Debutalbumet hans "9" kom ut i april, og falt godt i smak hos meg. Uansett så kommer Magnus August Høiberg, som han egentlig heter, til Trondheim for å spille på UKA i oktober. Og gjett hvem som har sikret seg billetter?! Det er bloggefrøkna96 det. Tror det blir råbra, gleder meg! Men nå skal jeg ut å nyte det fine været, så snakkes vi veldig snart igjen! 


- Synne Åeng

 

 

Synne Vistnes Åeng


KONTAKT


dittnavn@mail.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits