Synne Åeng

Mine eksamenstips

  • 20.05.2017, 14:09


Hei! Jeg vet at det blir mye snakk om eksamen om dagene, men jeg tenkte at jeg kunne skrive et innlegg hvor dere fikk noe positivt igjen for det. Ikke bare mer negativ klaging fra min side. Så her får dere enkelt og greit noen tips for å komme dere best mulig igjennom eksamensperioden:

Spis måltidene dine sammen med noen. For de fleste studenter betyr mat en god pause fra lesingen, og for å utnytte pausen best mulig kan man like gjerne bruke den sammen med noen. Du får vært sosial, og samtidig ikke følt at du kaster bort verdifull lesetid. Dette funker spesielt for meg som bor i kollektiv. Da avtaler vi bare et tidspunkt for f.eks. middag hvor alle skal møtes på kjøkkenet, så har vi noe å se fram til. 

Spar på produktene dine. I eksamensperioden er det ikke så mange som ser deg og i hvert fall ikke som legger merke til deg - siden de er så opptatte selv. Så når passer det vel bedre å ta en pause fra sminke- og hårprodukter? Du sparer både penger, og huden/håret får seg en real pause fra alle produktene. Jeg mener selvfølgelig ikke at folk skal slutte å være renslige, så bruk såpe og deodorant osv. Men det meste overfladiske kan droppes!

Vask klær og hjem før den verste perioden starter. Det er såå irriterende å måtte stresse og bruke tid på å vaske når du har nok å tenke på fra før av. Så få slike ting ut av verden før du begynner med lesingen!

Ikke lag deg blogg rett før eksamenstiden, hehe. Det tar mer tid enn hva folk flest tenker, og det blir derfor fort mye å tenke på og enda mer å stresse over. Selv om det ikke er så mange som bryr seg om at det kommer ut et innlegg hver dag, så føler man likevel at man må levere. Men en blogg trenger ikke å bare være negativt. For den kan også være en fin distraksjon, og en fin måte å få tankene inn på noe annet. 

Beveg deg! Tren, jogg, gå turer! Få frisk luft! Gå ut å les! Hvis det er fint vær er det veldig godt å ta en etappe ute i stedet for å sitte inne og lengte etter det fine været. 


 

Lær deg dine egne vaner. Hva passer deg best? Det er selvfølgelig forskjell på ha eksamen i lesefag eller mer oppgave-rettede fag. Men liker du best å lese hjemme eller på skolen/lesesalen? Liker du å ha det helt stille eller høre på musikk? Hvilken musikk passer deg best? Piano, elektronisk eller med sangtekst? Kanskje naturlyder. Jeg synes selv det fort kan bli litt for kunstig stillhet, så jeg liker å ha litt musikk i bakgrunnen(legger ved min leseliste under her). Liker du å jobbe sammen med noen eller alene? Det finnes mange muligheter, du må bare finne ut hva som funker best for nettopp deg!

Belønn deg selv! Etter du har jobbet i så så lang tid "lar" du deg selv ta noe godt, gå ut en tur, ta deg en dusj, se en episode serie. Det kan være hva som helst, så lenge du har noe å se fram til. Hvis du unner deg noe godt, så trenger det ikke være godteri, kanskje heller frukt? 
*her kan dere da se at jeg prøver å spare på neglelakken. Høhø. Er forresten desperat etter spons av Burn og nøtter. Det er det eneste stipendet mitt går til om dagene. Alt for å holde oppe energinivået. Skulle selvfølgelig gått for en energidrikk uten sukker, meeen. 

Legg bort telefonen. Det er verdens største distraksjon. Gjem den helt vekk når du sitter å leser, den distraherer deg selv om du har skrudd av lyden og bare kan se den. Du kan heller sette deg ulike tider hvor du får lov å se på den, det kan jo også fungere som en belønning.

Spis riktig mat, drikk mye vann og få nok søvn! Man trenger mye energi i slike perioder. Det er viktig å holde hjernecellene i gang. Søvn er det beste jeg vet om dagene, og bruker så mye tid jeg kan på det. Folk trenger ulik mengde søvn, men det er vel 8 timer de anbefaler?

IKKE begynn med en ny serie rett før eksamenstiden! Det er utrolig avhengighetsskapende, og distraherende! Enkelt og greit, bare ikke gjør det.

Sist men ikke minst, hold oppe motet! Ikke gi opp! Det er bare for en liten periode, så er det faktisk sommerferie! Og kanskje viktigst av alt, til neste eksamenstid; begynn å les tidligere! Lykke til på eksamen alle sammen!


*speider etter enden av eksamensperioden
 

- Synne Åeng

Hvem pynter du deg for?

  • 17.05.2017, 14:01


Gjennom året er det flere anledninger hvor det forventes at man pynter seg litt ekstra. Julaften, nyttårsaften, andre feiringer som bryllup, konfirmasjoner og bursdager, kanskje bare for en kveld ute på byen, og selvfølgelig dagen i dag: vår alles kjære 17. mai! Det er Norges nasjonaldag, og da følger selvfølgelig en staselige oppkledning med. Men hva skal man ha på seg? Bunad eller kjole? Dress eller noe mer "casual"? Hvilke sko passer best? Høye hæler kan jo fort bli litt mye, og litt slitsomt over lengre tid. Men noe annet blir kanskje for lite pyntet? Hvordan skal man sminke seg? Når man har på seg bunad kan fort for mye sminke se dumt ut. Men man vil jo ikke se for "hverdagslig" ut heller da. Hvordan skal man ha håret? Krøller? Rett? Oppsatt? Det finnes så mange valg. Altfor mange egentlig. 

Men gjelder bare denne valgprosessen for dager som 17.mai? Hva om jeg går igjennom like mange valg når jeg skal på skolen, til byen eller bare en snartur på butikken? Kanskje til og med når jeg skal på trening? Er jeg en overfladisk sminkedukke da? Er jeg alt for utseendefiksert da? Nå skal ikke jeg påstå at jeg ser så smashing ut hver gang jeg går ut døra, for det er absolutt ikke tilfellet. Men må det virkelig være en såå spesiell anledning for at man skal kunne pynte seg litt ekstra? Med god samvittighet, og uten å være redd for å få slengt kommentarer og spørsmål etter seg?

Jeg nekter å tro at jeg er den eneste jenta som har blitt stilt spørsmål som: "hvem pynter du deg egentlig for?", "hvorfor sminker du deg så mye?", "hvordan går det an å bruke så lang tid på badet?", "hvor vanskelig kan det være å finne noe å ha på seg?" "hva er det som tar så lang tid, vi skal jo bare på butikken?" "det er jo nesten ingen som kommer til å se deg, hvorfor bryr du deg?" osv. Jeg kan nevne i fleng, men dette er noen av de som går igjen hos meg. Etter en stund blir man mer vant til slike spørsmål, men det er likevel irriterende. For svaret er like selvsagt for meg hver eneste gang; at det er for min egen del.

Selv om jeg føler gutter også bare får flere og flere valg, og bare pynter seg mer og mer, så er det likevel bare vi jentene som blir spørt ut og slengt kommentarer etter. Men hvis du snur på flisa: Hvorfor bruker dere gutta voks i håret? Hvorfor er det så viktig at skjorta er strøket, og at dressen er på plass? Hvorfor skal skjegget være trimma? Hvorfor er det så nøye hvilket slips du velger? Hvem bryr seg vel om det?

Jeg lyver hvis jeg sier at jeg aldri tenker over hva andre synes om hvordan jeg ser ut. For ja, selvfølgelig ønsker man at andre skal synes at du ser bra ut. Mennesker ønsker bekreftelse, komplimenter osv. Det er slik vi er. Men for meg så synes jeg det er viktigere at jeg selv synes jeg ser bra ut. I bunn og grunn er det det som betyr noe. Jeg er sammen med meg selv hvert eneste sekund gjennom hele dagen. Jeg kan se meg selv i speil og på bilder. Jeg har konstant mulighet til å sjekke hvordan jeg ser ut. Men andre? De ser meg i toppen fem sekunder også glemmer de meg for alltid. Fremmede og folk på gata da i hvert fall. Vennene mine og menneskene rundt meg må nok se meg litt mer av meg, naturligvis. Men hva bryr de seg? Venner og familie synes du ser fantastisk fin ut uansett. 

Poenget mitt er; ikke bry deg om alle andre. Hvorfor skal du? Hvis du vil pynte deg, så pynt deg. Hvis du vil sminke deg litt ekstra, gjør det. Hvis du ikke vil sminke deg, ikke gjør det. Har du kjøpt en ny outfit du er redd for å bruke, bruk den. Gjør det for din egen del. Ingen andre bryr seg. Og hvis de gjør det, hva bryr det egentlig deg? Det burde ikke bety noen ting, spør du meg. Og til slutt, er det vel egentlig bare deg selv det går utover hvis du faktisk velger å bry deg. 

Uavhengig av hvordan dere ser ut og hva dere har på dere i dag, er jeg sikker ut på at dere ser helt fantastisk ut! Også må jeg bare ønske dere alle sammen gratulerer med dagen! Hipp hurra, i dag er dagen! Dagen for is, pølser, flagg, tog, venner og familie. Vår nasjonaldag! Vi har hatt en aldri så liten "champagnefrokost" i kollektivet. Uten champagne vel og merke, for jeg er som sagt alkoholfri til sommerferien #littforflittigstudent. Og siden eksamen er rett rundt hjørnet så blir årets feiring generelt satt til side. Men dere får ha en fantastisk dag, så snakkes vi senere! Og før du går(eller krysser ut nettsiden, hehe), la meg spørre deg om noe. Jeg pynter meg for meg selv(av og til for dere når det er photoshoot hehe), men hvem pynter du deg for? 

Ble forresten verdens mest avslappede 17.mai-look på meg i dag. Lover å komme sterkere tilbake neste år. Men denne gangen skal jeg ikke ut døren en gang, så da ble det maks-chill før jeg vender tilbake til den enda mer behagelige lese-outfiten min. Gleder meg allerede til å finne frem sminkefjerneren og vaske bort all dritten jeg har i trynet <3

 

- Synne Åeng

SE HJEMSTEDET MITT LIVE NÅ!

  • 08.05.2017, 18:53


Hei! Jeg tenkte bare at jeg skulle stikke innom å si ifra om at Skattejakten.LIVE for øyeblikket befinner seg på hjemstedet mitt, Tjøtta. På Facebook-siden deres beskrives konseptet slik: "Cathrine Montero Moen og Kristin Gjelsvik, skattejaktens jegere, skal ut på sitt livs reise - på jakt etter Norges største skatter - i form av opplevelser, natur, mat og mennesker. Reisen går langs hele den langstrakte kysten av Norge, fra 9. april til 2. september 2017 - 50 havner, 350 mil, live 24/7. Gjennom Skattejaktens live-kamera, kan du følge med 24 timer i døgnet, når jegerne utforsker kjente og ukjente bygder". 

Det sendes direkte på Facebook AKKURAT NÅ, også tror jeg kanskje det blir lagt ut klipp fra alle stedene de besøker senere? Jeg skal ikke si det for sikkert, men jeg håper det blir lagt ut et klipp ifra kystperla mi i hvert fall. Om en liten stund skal faktisk hele crewet bort til MIN mormor for å spise middag. Tenk det! Jeg hadde virkelig ikke trodd at jeg skulle sitte å følge med på min egen mormor, live, da jeg våknet i morges. Hvor gøy er ikke det?? De skal forresten også bo på overanttingsstedet hun eier, Taraldsen Brygge. Jeg vokste opp på det stedet der, så jeg synes dette er utrolig gøy! Så følg med hvis dere vil få et lite innblikk i stedet jeg er ifra, også får dere møte verdens beste mormor da! Dere er virkelig heldige! FØLG MED LIVE HER!!

For å lese mer om konseptet kan du gå inn på nettsiden deres HER. Intervju fra God morgen Norge HER, og blogginnlegg om reisen på bloggen til Kristin Gjelsvik HER.

Slenger med noen bilder fra mitt fantastiske hjemsted <3


 

- Synne Åeng

Søskenhelg og on repeat #2

  • 08.05.2017, 13:05


Hei! God mandag folkens! Tenk det, det er allerede mandag igjen og en ny uke. Er det bare jeg som synes tiden flyr av gårde? Jeg måtte sjekke kalenderen nå, og det har faktisk allerede gått 18 uker av dette året?! Det vil si at det bare er 34 igjen! Altså bare stusselige 34 søndager igjen på sofaen. Men heldigvis også bare 34 mandager da (33 etter denne heh). Det føles ut som om det nettopp var både juleferie og påskeferie, og nå er det faktisk snart !!SOMMERFERIE!! La den neste måneden fly forbi like fort som resten av 2017 har gjort til nå.

Men videre til helgen min! Denne helgen har jeg hengt sammen med mine to brødre. Storebroren min bor i samme by som meg, så ham ser jeg ofte, men denne helgen fløy lillebror også inn for å være sammen med oss. Det har selvfølgelig vært en veldig trivelig helg, med bowling, shopping og god mat. Det siste punktet ble det nok litt for mye av. Det har blitt så mye mat, og vi har spist så mye ute, at jeg er sikker på at jeg har gått opp fem kilo bare i løpet av helgen. Takket være det, venter det en real treningsøkt på meg senere i dag. Jeg kjenner jeg er desperat etter å forbrenne bort en del av den dårlige samvittigheten. 

Noe jeg også tenkte å gjøre for å lette på samvittigheten, var å legge ut forrige ukes "on repeat". Det skulle jo egentlig komme ut i går, men denne gangen greide innlegget (på mystisk vis) å lure seg videre til mandag. Så her har dere forrige ukes favoritter på musikkfronten. Må si at jeg er ganske stolt over at jeg har greid å opprettholde denne "tradisjonen" i to hele uker *emojimedsolbriller*, selv om den ble litt forskjøvet denne gangen. Jeg håper uansett dere liker ukas liste, også slenger jeg med noen bilder fra helgen som dere kan bla dere gjennom mens dere digger til musikken. Jeg håper også at alle er klare for en ny uke, og at dere bruker den godt. Husk, etter denne, har dere bare 33 igjen! 

 

 

Processed with VSCO with f2 preset

- Synne Åeng

Det slår aldri feil

  • 04.05.2017, 00:40


Kjære Trondheim, i går var du virkelig fin! Takk for at du beriket oss i bartebyen med en sååå vakker dag. Sola skinte høyt på himmelen, det varmet mot kinnene og øynene ble blendet gjennom solbrillene. En fantastisk dag, hvor det passer perfekt å ligge i parken med god mat, god drikke, og godt selskap. Med fugler som kvitrer i bakgrunnen i takt med gamle gladlåter som har blitt spilt på radioen hver sommer siden hvem vet når. Temperaturen er akkurat blitt høy nok for at shortsen er hentet frem fra bakerst i klesskapet, og jakken er glemt igjen hjemme. Akkurat i det øyeblikket føles det ut som om den eneste bekymringen i verden, er om du skal gidde og reise deg for å kjøpe enda en iskrem. 

Men hvis du lar deg selv kjenne litt ekstra godt etter, tenker litt hardere og forsvinner litt dypere inn i deg selv, kjenner du derimot at det er noe som ligger og gnager deg i bakhode. Det er akkurat som om du har en kløe, som uansett hvor mye du klør tilbake, aldri går over. Du begynner å høre en bankelyd, akkurat som når noen hamrer inn en spiker et stykke unna. Den bankelyden, det er eksamenstiden som banker deg bak i skallen og sier at du må våkne. Det er nemlig på tide å komme seg tilbake til virkeligheten.

Forstå meg rett, å sitte fastlåst til skolebenken bak en mur av bøker er fint, det. Men jeg skulle gjerne hatt sjansen til å få utnyttet noen av disse fine vårdagene på måten som er beskrevet over. Været her i Trondheim går alltid fra å være helt elendig, til å være fantastisk i eksamenstiden. Det slår faktisk aldri feil. Det er akkurat som om værgudene liker å leke med oss studenter. Men uavhengig av hvilket spill de prøver å lure oss med, er det vel bare å ønske det fine været velkommen, og ikke "jinxe" det vekk igjen. Etter den vinteren vi har hatt, var jeg en stund usikker på om finværet faktisk skulle melde sin ankomst. Bare se på de siste ukene. Været har hoppet ubesluttsomt rundt som en jojo, med snøstorm og solskinn om hverandre. På et tidspunkt virket det mer sannsynlig å vinne i lotto, enn å gå ut døren og møte et stabilt vær. Det har blitt mye god underholdning av det på Jodel, men sett bort ifra det har det ikke vært så mye annet enn kjipt. Men bort med all negativiteten, dette har jo heldigvis(endelig) snudd! 

Og for å fokusere videre på det positive. I går, da vi tok bildene til dette innlegget, fikk jeg heldigvis opplevd en liten del av sola før den forsvant ned i havet igjen. Dere ser kanskje på bildene og tenker, shiiit så varmt det så ut?! Men nei. Det var en del kaldere enn hva det kanskje ser ut som, noe som førte til et ekstremt utslag av gåsehud på mine kjølige armer. Og du kan tro det fremheves godt når sola i tillegg skinner for fullt. Jeg håper bare dere klarer å se forbi min gorilla-pels, og liker bildene uansett. Elsker forresten denne buksa, den blir perfekt i sommer når jeg faktisk får utnyttet dette (forhåpentligvis fortsatt) fine været. Vi snakkes, fininger!

*Dere får se resten av gorilla-kostymet mitt 31. oktober*
*Synne AKA Kim Possible(hinter til spiss sideboob for dere som ikke skjønte den)*

Bukse fra BikBok

T-skjorte fra BikBok 

Choker fra Gina Tricot 

Sko fra Urban

Veske fra Urban 

Jakke fra Carlings- Synne Åeng

 

Synne Vistnes Åeng


KONTAKT


dittnavn@mail.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits