Synne Åeng

On repeat

 • 30.04.2017, 23:41


Hei! Nå tenker dere sikkert, søndag og nok et "dagen derpå-innlegg"? Jeg skal ikke lyve, for dere har delvis rett der. Men i motsetning til forrige søndag, har jeg faktisk vært mer enn 5 minutter utenfor døren. Kun for å spise vel å merke, men jeg tenker det er bedre enn ingenting. Grunnen til dagens slapphet er som vanlig gårsdagens festligheter. I går var det X-russefest her i byen, noe som går ut på at russen fra tidligere år kler seg opp i sine gamle russeklær og møtes og fester sammen. Så turen gikk først til Festningen, åstedet for denne store samlingen, før jeg dro videre til et nytt vors etterfulgt av en fest på skolens bar. Det ble en lang, men morsom dag. Jeg kan leve lenge på den dagen der, noe som er bra med tanke på hvor lenge det blir til neste gang. Det ble dessverre tatt lite bilder i går, så må nok skuffe dere der. Men jeg slenger med ei litta busskur-selfie russejenta96 tok før hun heiv seg på bussen.

Processed with MOLDIV

Men for å gjøre mine lite innholdsrike dagen derpå-innlegg litt mer interessante, så tenkte jeg at jeg skulle begynne å "spice" de litt opp med ukas favoritter på musikkfronten. Så hver søndag fremover kommer jeg til å legge ut en liste med låtene som har vært på repeat hos meg den siste uken. Musikk er en stor del av min hverdag, så jeg tenkte det var på tide å dele litt av den med dere. Siden listepop som regel ikke er det som faller best i smak hos meg, så liker jeg å ha andre lister og steder hvor jeg kan fiske etter nye låter fra. Og hvis dere er som meg, kan det jo hende at også dere ønsker noen nye steder å lete etter godbiter til deres egne lister.

Når det går en stund mellom at jeg får oppdatert listene mine kjenner jeg at jeg får tendenser til abstinenser. For meg kan det å ikke få oppdatert listene mine, sammenlignes med å ikke få fornyet garderoben min. Det blir fort kjedelig, og da blir jeg rastløs. Jeg kan selvfølgelig høre på "gamle" sanger, men jeg trenger likevel regelmessige oppdateringer. Når jeg først blir hektet på en sang så hører jeg den såpass ihjel at den praktisk talt er livløs når jeg legger den ifra meg. Men så får jeg plutselig lyst til å høre på den igjen, og da blir den "brought back to life". En smule makabre beskrivelser der kanskje. For å få det til å høres litt hyggeligere ut, kan du heller se på det som en slags resirkulering. Poenget mitt er uansett at listene ikke bare kommer til å bestå av typen "ferske" nyheter fra "Norway Top 50", men heller litt forskjellig.

Jeg tenkte også at jeg kunne legge alle de forskjellige ukenes favoritter i en samlet liste, hvis det er ønskelig? Hvis ikke kommer jeg nok bare til å slette den gamle listen når jeg lager en ny for uken etter. Jeg har allerede aaaaaalt for mange lister på Spotify, så en liste for hver uke blir i overkant mye. Nå kom jeg forresten på at jeg hadde planlagt å sette meg ned å lage et system der inne, men det har falt litt langt ned på to do-lista. Kanskje påtide å gjøre noe med det, så kan jeg jo kanskje dele noen av mine andre Spotify-lister med dere i et senere innlegg. Men jeg håper uansett dere har hatt en suuuper helg, så snakkes vi snart!

 

 

 

- Synne Åeng 

Fishnet

 • 23.04.2017, 20:52


Hei! Dagen derpå, klokken er snart ni og jeg har ennå ikke vært utenfor døren. Jeg tenkte jeg skulle dra meg selv på butikken snart for å få slutt på noen cravings, men ellers blir nok dette en dag som blir tilbrakt mest i sengen. Jeg holder på med et mer tankefullt innlegg, men til det er ferdig, får dere nøye dere med et par bilder av gårsdagens outfit. Tenkte forresten at jeg kunne legge ut før og etter-bilder av meg selv neste gang jeg er ute. Et fra før kvelden begynner, og et fra dagen derpå. Det ville nok vært en bedre beskrivelse av hvordan jeg føler meg i dag.

Men tilbake til gårsdagens bekledning. Det ble en tradisjonell svart bukse og en mindre tradisjonell fiskenetting, eller myggnetting som ei i kollektivet så fint kalte det. Jeg synes selv det er en litt spesiell, men fin trend. Men hjelpes meg, så upraktisk det er. Jeg var redd for å revne genseren hele kvelden, fordi jeg konstant satte meg fast i andre mennesker på dansegulvet. På et tidspunkt satt jeg fast i jakken til en annen jente, og vi hadde et øyeblikk på noen sekunder hvor vi smilte og det egentlig bare var komisk. Men da det hadde gått et minutt og jeg ennå ikke hadde kommet meg løs, slo kleinheten inn. Og et minutt med slik kleinhet kan fort føles veldig langt. Men for dere jenter som trenger en unnskyldning til å snakke med en kjekk gutt på et utested, så kan dere bare kjøpe dere en slik fiskenetting og diskré hekte dere fast. Da kommer han seg jo bokstavelig talt ikke unna deg. Et lite tips fra meg til deg. Men nå er det på tide at jeg finner ut hvilken craving jeg skal gi etter for, og kommer meg ut døren! Jeg satser på at de fem minuttene til butikken med frisk luft, holder ut resten av dagen. Og av å lese den siste setningen der, så takker jeg for meg. Jeg håper virkelig at dere har hatt en mer innholdsrik dag, med mer tid utenfor døren, enn hva jeg har. Så snakkes vi snart igjen!- Synne Åeng

Nå starter det

 • 20.04.2017, 00:31


Hei! Da var påsken over for denne gang, og hverdagen har startet igjen. Jeg kjenner at ferien ble litt for kort, og at et par uker til hadde gjort seg godt. Men det er vel bare å legge fra seg den tanken så fort som mulig, og bare hoppe i det. Nå begynner jo faktisk eksamensperioden, i hvert fall for meg. Det er under en måned til første eksamen, og etter det kommer resten fortløpende. Jeg vet ikke med dere, men jeg hater virkelig eksamenstiden. Hat er et sterkt ord, men i denne sammenhengen passer det seg virkelig. Kort oppsummert vil de seks neste ukene av livet mitt bestå av et evig eksamensstress, null fritid, minimalt med tid til trening, matpakker til alle måltid og konstant søvnmangel. Og ikke for å glemme, ingen tid til å se serie. Jeg kjenner jeg savner Grey's Anatomy allerede. Gjett om jeg gleder meg til den 31. mai, når det hele er over. Det kommer til å bli en lykkens dag. Sommerferie og ferdig med 2/3 av bacheloren på samme dag. Det blir ikke stort bedre enn det. Hvis jeg ikke vinner i Lotto samme dag da, det hadde faktisk toppet det hele.

Men jeg håper dere alle har hatt en fin påske! Også håper jeg dere har satt pris på bildene fra nord! Været viste seg å bli helt fantastisk, så det ble mange bilder til slutt. Det ble i hvert fall nok tur-bilder for å si det sånn. Jeg lover dere at det blir en pause fra alle tur-innleggene framover. Jeg tenkte derimot å få ut noen outfit-bilder denne uken, og kanskje noe som er hakket mindre overfladisk. Vi får se! Men til da får dere kose dere med noen bilder fra en av mine siste kvelder på hytta. Jeg kjenner jeg savner kjernekaren på bildene allerede.


- Synne Åeng

Rask dag

 • 16.04.2017, 01:01


Hei! Kort oppsummert har dette vært en lang, men fin dag. Først gikk turen til Hemavan for å stå på slalåm. Familien min bruker som regel å ta en tur til Sverige hver påske. Da blir det blant annet harryhandel, slalåm og junkfood. Lite overraskende, ble ikke dette året noe unntak. En annen tradisjon vi har innad i familien, vel og merke ikke vanligvis etter en lang dag på ski, er å se Fast & Furious filmene sammen på kino. Jeg er oppvokst med de filmene, og har alltid fulgt spent med på oppfølgerne som er gitt ut opp igjennom årene. Jeg er nok størst fan av de første filmene i serien. Jeg føler det bare har blitt mer og mer action for hver oppfølger, og mindre av den sjarmen filmene hadde i begynnelsen. Mens bilkulturen har minsket, har budsjettet bare blitt større. I filmer som dette føler jeg at man nesten kan måle størrelsen på budsjettet i antall eksplosjoner. Og med hundrevis av knuste biler tror jeg denne filmens økonomi snakker for seg selv. 

Selv om jeg er glad i filmene, så lurer jeg på hvor lenge de skal dra serien ut. Jeg håper de skjønner at det er på tide å stoppe snart, før hele konseptet blir ødelagt(dette var tross alt den åttende!!! filmen). Men jeg tviler ikke på at det kommer enda en film, og jeg vet at jeg kommer til å se den også. Men for å prøve å ikke høres så negativ ut, så skal det sies at jeg ble positivt overrasket over denne filmen. Men jeg tror det hadde mye å gjøre med at forventningene mine var så lave etter de siste filmene(og der var vi tilbake til å være negative igjen).

Men alt i alt ble dette en svært tradisjonsrik, og meget rask dag. Det gikk raskt i bakken, og raskt på skjermen. Men i motsetning til resten av dagen, blir det nå en rolig kveld på hytta før det er natt. Det ble nok dessverre bare telefonbilder i dag. Jeg skulle gjerne hatt med meg kameraet på fjellet, men tanken på meg selv nedover bakkene med speilrefleksen rundt halsen, slo meg ikke som en veldig god ide. Selv om jeg er stabil i bakken, ville nok sjansen vært stor for at det ikke hadde gått særlig bra. Men jeg håper dere liker bildene likevel!

 

- Synne Åeng

Beautiful day

 • 14.04.2017, 23:03


Hei! Nå har jeg satt meg godt til rette i sofaen på hytta, med påskeegget plassert på fanget, og "Beautiful day" av U2 på radioen. Kanskje en liten klisjé å kalle innlegget for det, men gårsdagen var faktisk en utrolig fin dag. Siden været holdt seg så fint utover ettermiddagen, bestemte vi oss for å gå en til tur på kvelden. Solnedganger lik den i går kan nesten ikke beskrives, de må oppleves. Og ikke bare gjennom bilder, men i virkeligheten. Lyset og fargene er så fint, men kameraet fanger dessverre ikke opp alle de nydelige detaljene. Men selv om utsikten her oppe ellers er upåklagelig, må jeg si at etter tre dager med dette lyset, har jeg kommet fram til at jeg definitivt må skaffe meg mørkere gardiner til sommeren. Dette lyset takler jeg ikke å våkne til i tre måneder til i sommerferien. Ikke at man kan forvente at sommeren i Norge varer lengre enn et døgn da. Men bedre føre var, enn etter snar. 

Når det gjelder navnet på innlegget, hadde jeg noen ulike ideer før jeg landet på dobbeltbetydningen "Beautiful day". Jeg var nær å kalle det for "kveldstur", originalt ikke sant? Men så tenkte jeg, hvor mange innlegg kan jeg egentlig kalle for noe med "tur" før dere blir lei? Det blir nok av turer å lese om disse dagene, for å si det sånn. Grilltur, kveldstur, photoshoot-tur, hva blir det neste? Selv om alt er påsketurer, har jeg ennå det navnet på lager. Men til et annet alternativ; på turen i går så vi også en oter som sprang ned i havet. Så jeg vurderte også å kalle innlegget "jeg så en oter", for så å begynne innlegget med "Meeen, jeg fikk ikke bilde av den". Godt eksempel på nordnorsk click-bate der ja. Men sett bort fra litt dårlig humør mot slutten her, så håper jeg dere liker bildene! Så får vi se om det ikke kommer et nytt tur-innlegg i morgen. Hvilken tur blir det da, mon tro?

- Synne Åeng

Grilltur

 • 14.04.2017, 02:31


Hei! I dag våknet jeg opp til dag 2 med fint vær, mangel på mørkere gardiner, og påske-spam på alle slags sosiale medier. Men til forandring fra gårsdagen, ble det ikke bare en photoshoot-tur på meg. I dag ble det en ordentlig påsketur. Hele familien samlet seg og dro ned i fjæra, tente bål og grillet pølser. Det var en fin stund med nydelig vær, mye godsaker og godt humør. Men selv om turen i dag ikke var ment som noen photoshoot-tur, måtte det selvfølgelig tas noen bilder. Det ble knipset mye, men mange av bildene er nok finere for familien å ha som minner, enn for dere å se. I morgen reiser jeg på hytta, så da får dere se bilder fra et nytt sted her oppi nord. Hytta ligger et par timer unna, men selvfølgelig også ved havet. Jeg liker meg best ved kysten, og selv om man kan se havet i Trondheim også, så er det ikke det samme som å våkne opp å se det ti meter fra soveromsvinduet sitt. Men vi snakkes nok igjen i morgen. Forhåpentligvis om dag 3, med fint vær og fine bilder av det på sosiale medier. En tredje dag er i hvert fall sterkt ønsket hos meg, minus det alt for sterke sollyset som har skint inn soveromsvinduet mitt på morgenen de to siste dagene.  

- Synne Åeng

Tjøtta

 • 13.04.2017, 03:13


Hei! I dag var en fin dag, fordi i dag kom det endelig litt ordentlig påskevær. Endelig en dag hvor solen tittet frem fra skyer og snøbyger. I går derimot, var det både regn og snøstorm. Det slo fullstendig om fra vår til vinter, og tilbake igjen, flere ganger gjennom dagen. Man skulle nesten tro at været hadde en personlighetsforstyrrelse her oppi nord, ustabilt så til de grader. Men i dag var det som sagt endelig fint ute. Og skal man tro på værmeldingen så skal det holde seg slik ut påsken. Så jeg krysser fingrene for at det stemmer. Det er rart hvor godt humør man kan bli i av litt sol i ansiktet. Jeg tror faktisk dette er en av de første dagene i år hvor jeg har følt at solen faktisk varmer mot kroppen. Det er godt. Og det gir meg et lite håp om at sommeren faktisk er på vei. I hvert fall et sted i det fjerne. 

På dager som dette er Snapchat og Instagram selvfølgelig ned-spammet av folk som er ute i det fine været. Så om jeg ikke hadde nok dårlig samvittighet for å ha sittet inne halve dagen, så fikk jeg det i hvert fall når jeg så alle som var ute på skitur, båttur, grilltur osv. I bunn og grunn mye turer. Men så ble det jo en slags tur på meg også til slutt. En photoshoot-tur. Det må da telles for noe. Vi gikk jo rundt, fikk frisk luft og savnet til og med en kvikk-lunsj et øyeblikk der. Så jeg vil si det, under smålig tvil, kan godkjennes som en tur. Men uavhengig av tur eller ikke, så fikk jeg jo endelig tatt noen bilder til dere! Endelig et bevis på at mine påstander faktisk stemmer, hjemstedet mitt er et fantastisk fint sted. Kystperlen min, eller Tjøtta som det heter her, er virkelig vakker. Og hvis været fortsetter slik som det har vært i dag, så har dere mye bilder å se frem til de neste dagene. Jeg gleder meg allerede til å vise dere mer!
 
- Synne Åeng

 

DIY: Cut-out choker t-shirt

 • 11.04.2017, 00:08


Hei! Jeg tenkte bare å stikke innom for å gi et lite livstegn. Jeg har nok ikke overspist meg på sjokolade, ennå. Dere får klikke dere innom om et par dager, statusen kan være noe annerledes da. Men siden påskeværet her hjemme er helt elendig, har det vært dårlig med bilder de siste dagene. Jeg har ikke akkurat holdt igjen på skryten om hvor fint det er her, så jeg kan skjønne at folk blir tvilende når jeg ikke får lagt ut et eneste bilde. Jeg prøvde faktisk å ta med meg kameraet ut på tur i dag, men det regnet sånn at jeg måtte ha kameraet under jakken hele turen. Og siden jeg har begynt å bli så flink med å ta med meg speilrefleksen, så jeg jo passe gravid ut når jeg gikk rundt med det store kameraet over magen. 

Men mens jeg venter på at solen skal titte frem fra skyene, så tenkte jeg at jeg kunne dele en liten "DIY-tutorial" med dere. Ut ifra hva jeg har sett på nett så kalles denne tutorialen ofte "Do it yourself: Cut-out choker t-shirt". Men jeg skulle nok heller kalt innlegget for "klipp og lim". Det var i hvert fall det det føltes ut som når jeg holdt på. Med et nokså dårlig utgangspunkt, så det nok passe dumt ut for resten av familien når jeg satte i gang med det lille prosjektet mitt. Jeg er nok ikke den flinkeste med håndverk og sånt, men jeg ble likevel ganske fornøyd med resultatet. 

Jeg ble inspirert til å prøve noe slikt når min venn Alexander hadde gjort det samme med en av sine t-skjorter. Det ble utrolig kult, så da tenkte jeg "hvorfor ikke prøve det selv?". Også kunne jeg jo like gjerne dele fremgangsmåten med dere. Noe å blogge om i tillegg til nye t-skjorter, en win/win-situasjon eller hva? Når det gjelder de ulike stegene har jeg improvisert litt ut ifra hva som funket best for meg, men her er det bare for hver enkelt å finne ut hva som passer best for seg. Det er en enkel prosess, så jeg tror ikke noen kommer til å slite med det. Men her kommer altså fire enkle steg på hvordan man kan lage en "Choker cut t-shirt" på egen hånd:

1. Begynn med å finne fram alt du trenger: gamle(eller nye) t-skjorter, saks, tusj, linjal og strykejern. Nye t-skjorter kan selvfølgelig også brukes, men man er skånsom mot både miljøet og lommeboken hvis man bruker noe man allerede har. Jeg brukte noen gamle som mine brødre hadde i skapene sine.

2. Hvis du også fant noen t-skjorter som har vært pakket bort en stund, kan det være lurt å vaske t-skjortene først. Men med eller uten vask, så er det i alle fall lurt å gå over de med et strykejern. Jo mindre krøllete de er, jo lettere blir det å jobbe med dem etterpå.

3. Ta så på deg t-skjorten og lag et merke der hvor du vil at trekanten skal begynne. Bruk linjalen for å merke opp hele trekanten. Du velger selv størrelsen på trekanten. Jo større og lengre den er, jo større blir utringningen. Du kan også velge å ha trekanten på ryggen, eller på begge sidene, slik som du kan se at jeg har gjort det med den ene t-skjorten. 

4. Når figuren er ferdig opptegnet er det bare å begynne å klippe. Det kan være lurt å ha en ordentlig saks som er ment for tekstil, men man er ikke avhengig av det.

T-skjorten er nå klar. Prøv den på, og gjør småjusteringer hvis det er nødvendig. Jeg synes også det kan være veldig fint å ha et smykke som tilbehør til slike t-skjorter. Det kommer så fint frem i utringningen. Jeg kan vise dere det i en senere anledning når jeg har på meg en av t-skjortene. Men under her har dere altså resultatet. Jeg håper dere likte tutorialen, også får dere bare rope ut hvis dette er en type innlegg dere ønsker mer av.

Ønsker dere alle en ellers fin påske! Også håper jeg at været behandler dere bedre enn det har behandlet meg så langt. Vi snakkes senere!

- Synne Åeng

Roadtrip

 • 08.04.2017, 00:01


Hei! Nå sitter jeg i bilen på tur nordover. Vi startet litt senere enn planlagt, men nå begynner vi omsider å nærme oss slutten på turen. Vi kjørte faktisk nettopp forbi hjemstedet til Marcus og Martinus, Trofors. Antar det er mange som ble ganske starstruck nå. Men uansett! Det har vært en lang, men koselig tur. Roadtrips er gøy det. Men etter en stund når du har sittet lenge i ro, beina begynner å verke og blæra begynner å bli ganske full, så er det ikke like stas lenger. Men det som gjelder da er å finne seg noen triks som gjør resten av turen så bra som mulig. Jeg tenkte jo som sagt at jeg skulle dele noen tips med dere. Så her kommer fem tips som jeg selv mener er viktig på en roadtrip:

 1. Behagelig outfit. Som dere ser på bildene så er det ingen skinny jeans eller trange topper på meg i dag. Her går det i tights og hettegenser(<3). Jeg tenker det er bedre å se litt slapp ut når man skal sitte i ro så lenge, i stedet for å se ut som man er klar for fest og ha det ubehagelig hele turen. Og ja, jeg eier klær som ikke er fra Adidas. 
   
 2. En form for tidsfordriv. Det kan være alt fra spill på telefonen, leker i bilen, serier eller til og med blogging. Vanligvis så går det mye tid til å spille Jelly Splash, men nå har jeg faktisk bloggen jeg kan styre med. Merker jeg skulle begynt å blogge tidligere bare for å ha noe å gjøre på lange bilturer som dette. Perfekt tidsfordriv. 
   
 3. Bra musikk. Dette punktet er helt essensielt for meg. En biltur uten en god spilleliste, er som taco uten rømme. Det funker bare ikke. Og ja, radioen kan til nød brukes, men det er bare hvis det virkelig er krise. Det blir alltid bedre stemning hvis man kan høre på hva man selv vil. Eller hva jeg vil, hehe. Hvis dere ønsker det, kan jeg kanskje legge ut en spilleliste fra turen? 
   
 4. God snacks. I tillegg til å stoppe å spise et godt måltid, er det viktig å ha med god snacks i bilen. Med på dagens tur har jeg med Pringles, Tom & Jerry-kjeks og iste. Mye iste. Det passer perfekt med noe som er salt, og ikke altfor søtt. Søtsaker på bilturer har en tendens til å gjøre meg, som mange andre, en smule kvalm.
   
 5. Godt selskap. Dette er også et viktig punkt. Når man skal bruke så mye tid sammen med noen, på en så liten plass, er det viktig at det er sammen med noen man trives med. Sammen med meg i bilen i dag har jeg min storebror og en god venninne. Alle er fortsatt i godt humor, noe jeg ser på som et tegn på at vi alle har hatt det hyggelig sammen. 

Men selv om alle tre er enige i at det har vært en fin tur, er vi alle veldig klare for å komme hjem. Jeg kjenner i hvert fall at jeg gleder meg veldig til at hodet mitt treffer puten i natt. Ekstra godt blir det fordi det til og med blir i min egen seng, i mitt eget hjem. Det er som sagt flere måneder siden jeg har vært hjemme, så dette er svært etterlengtet. Men nå må jeg begynne å følge med på veien før jeg blir bilsyk her. Jeg antar det er få som vil lese om oppkast i veikanten på bloggen i morgen. Men vi snakkes i morgen da! Skal prøve å få delt noen bilder fra hjemstedet mitt i neste innlegg. 

- Synne Åeng

Hjem til nord

 • 06.04.2017, 17:06


Hei! Det er dagen før dagen, og jeg kjenner spenningen knytter seg i magen. I morgen er det endelig tid for påskeferie, og jeg skal hjem til nord. Akkurat nå sitter jeg på skolen, men på denne tiden i morgen sitter jeg i bilen med snuten vendt nordover. Det blir roadtrip, noe jeg tror blir veldig gøy. Jeg tenkte jeg skulle dele noen tips med dere i morgen om hvordan man kan gjøre bilturen best mulig. Så stay tuned!

Jeg har faktisk ikke vært hjemme siden jul så dette ser jeg virkelig fram til. Jeg har tenkt å ta livet helt med ro når jeg kommer hjem. Ingen skole, ingen jobb, bare hyggelige stunder med familien. Brettspill og god underholdning på TV-en, ullundertøy og pledd. Ikke minst, mye godsaker. Jeg har faktisk hatt en utfordring sammen med en venninne i en måneds tid nå som gikk ut på å ikke spise godteri, og det har jeg utrolig nok greid! De som kjenner meg godt skjønner hvorfor jeg legger til "utrolig nok". Jeg må innrømme at jeg er ganske stolt av meg selv. Men jeg kommer sikkert til å spise så mye godt i påsken at det gjør opp for all den tiden jeg har gått uten. Så den stoltheten går nok fort over. Jeg kommer sikkert til å få dårlig samvittighet av den første sjokoladebiten, men så går det sikkert over etter de 4-5 neste.

Men siden jeg reiser nordover i morgen, og det er "tbt" i dag, tenkte jeg å dele noen bilder fra sist jeg var hjemme. Selv om jeg kommer til å legge ut mye bilder i påskeferien, tenkte jeg dere kunne få en liten smakebit allerede nå på hvor fint det faktisk er der oppe. Denne gangen ble det dessverre bare bilder tatt med telefonen, men lover å ta bilder med et ordentlig kamera neste gang. Jeg tar mye bilder akkurat i det øyeblikket jeg ser noe fint, og da er det som regel bare telefonen jeg har tilgjengelig. Men jeg får vel begynne å dra med meg speilrefleksen hvor enn jeg går, som en skikkelig blogger. Hehe. - Synne Åeng

Jakten på "TBU"

 • 05.04.2017, 19:17


Hei! I går ble det en liten fridag på meg. Siden jeg ikke har sagt noe om hvor ofte jeg skal blogge, kan jeg heldigvis være borte en dag uten at det blir noe "hate" av det. Ikke at jeg egentlig tror det er mange nok som følger med her for å gi hat, da. Men uavhengig av hat eller ikke, kjenner jeg likevel at det svir litt i samvittigheten av å være borte en dag. Jeg har tenkt å prøve meg på et innlegg om dagen, men ikke hold det imot meg hvis det ikke skjer. Jeg tenker at det er positivt at jeg i hvert fall prøver! Må jo være litt spennende å klikke seg inn på bloggen(hver dag, hehe) og se om det er kommet et nytt innlegg. Er du ikke enig? 

Men ikke tro at dette er ment som et innlegg av typen "åh unnskyld for at jeg ikke blogget i går, jeg looover å gjøre det i morgen!". For det er det absolutt ikke. Samvittigheten min har opplevd verre, jeg trengte bare en innledning til det jeg egentlig ønsket å vise dere. For i går hadde jeg nemlig en ny photoshoot. Og kan dere gjette hvilken location det ble denne gangen? Overraskende nok, en ny undergang. Merker at dette fort kan bli en vane. Kanskje jeg skal gjøre det til en regelmessig greie? Jeg kan starte med en serie av innlegg som tar for seg jakten på "Trondheims beste undergang". Med en kul forkortelse som "Jakten på TBU". Kanskje en gang i uken. Og når jeg besøker andre byer så blir det "special editions" som f.eks. "Jakten på Trondheims Oslos beste undergang". Jeg har jo allerede testet ut to kandidater bare den siste uken, og begge med stort potensiale, så dette lover bra. Den første var litt mer folksom enn den andre, noe som trakk den litt ned. Men den siste undergangen befant seg bare 100 meter fra ytterdøren, noe den hentet inn mye ekstra poeng for.

Det gikk forresten nettopp opp for meg at jeg bare kunne begynt hele innlegget med "jeg slenger med noen bilder for å gjøre opp for gårsdagens manglende innlegg", og bare hoppet over alt det jeg nettopp har bablet om. Men man lærer mens man feiler, eller hva? Vise ord på en onsdag. Vurderte forresten også å kalle dette innlegget "ny dag, ny undergang". Men så gikk det opp for meg hvor deprimerende det hørtes ut. Heftig dobbeltbetydning.

Men "Jakten på Trondheims beste undergang" hadde vært litt kult da. Da har jeg i alle fall en unnskyldning til å bruke underganger som locations så mye som jeg bare vil, uten at folk tenker "åh, ikke igjen". Eller hva tror dere?

 


 

- Synne Åeng
 

photoshoot #1

 • 03.04.2017, 16:53


Hei! Det er mandag og med det følger også ordtaket "ny uke, nye muligheter" for mange. Personlig er jeg litt mindre optimistisk på starten av uken, og er nok mer en tilhenger av uttrykket "blåmandag". Denne mandagen har vært svært blå til nå, men jeg satser på at resten av uken kommer i litt andre(lysere og freshere) farger. Rosa eller toner av oransje, kanskje. Jeg sitter for øyeblikket på skolen og jobber med en innlevering. Men siden det nettopp har vært helg og påskeferien nærmer seg med stormskritt, merker jeg at jeg blir dratt mer mot bloggen enn skolearbeidet. Jeg har så mange ideer og så mye jeg vil dele med dere, men ikke fullt så mye tid å gjøre det på. Men før dere får se mer av det, tenkte jeg at jeg skulle begynne med å dele resten av bildene fra fredagens photoshoot med dere.  

Som dere kanskje har skjønt, og mest sannsynlig forstår, så var den første photoshooten til bloggen en smule klein. Bare ordet "photoshoot" gjør meg ganske ubekvem. Lite gjennomtenkte som vi var, tok vi bildene i den travleste rush-tiden. Mennesker i alle aldre trasket forbi, alt fra nysgjerrige barn til flaue tenåringer. I starten stoppet vi fotograferingen for hver person som gikk forbi, men etterhvert som vi ble mer varme i trøya(og litt modigere) sluttet vi å bry oss om de forbigående. Det endte til slutt opp med å bli en gøy affære sammen med gode venner. Undergangen, som var dagens location, var i hvert fall fylt med latter store deler av tiden. 

Men jeg håper dere liker bildene! Jeg gleder meg i hvert fall til å dele flere bilder(fra forhåpentligvis litt mindre kleine photoshoots) med dere! Jeg liker personlig bedre å se mye bilder på en blogg enn mye tekst, så derfor blir det naturligvis bildene som blir i fokus her på bloggen. Og før jeg sier ha det, må jeg bare sende en liten takk til Ronja og Alexander for hjelpen med bildene. Dere er best!
- Synne Åeng 
 

Sushi x friends

 • 02.04.2017, 17:56


Hei! Det er søndag og dagen derpå, og tror jeg snakker for de fleste når jeg sier at det er ingenting som frister mer enn mat akkurat nå. Junkfood spesielt. Burger, fries og pizza, for ikke å snakke om sushi. Smaken av sushi er enda friskt i minne etter fredagens middagsdate med mine gode venner, Ronja og Alexander. Vi spiste buffet på Sabrura Solsiden, og jeg tror alle tre var enige i at Sabrura kan sine saker(eller sin sushi). Når jeg skal spise sushi er det som regel Sabrura valget lander på, den kjeden står virkelig som en solid favoritt.  

Etter photoshooten tidligere på dagen, som jeg skal komme tilbake til i et senere innlegg, skulle man tro at å fotografere måltidet sitt ville være null stress. Men å dra opp kameraet for å knipse bilder av maten sin føltes svært unaturlig ut. Jeg er verken vant med publikum når jeg tar bilder, eller i det hele tatt å ta bilder av det jeg spiser. Men det er vel en vanesak, også tenker jeg forsåvidt ikke at mat kommer til å være hovedmotivet i innleggene mine fremover. Selv om det er det mye av dagene mine går til, hehe. Men til neste gang skal jeg i hvert fall huske å dandere sushien litt bedre på fatet, ser at jeg har litt forbedringsmuligheter der. 

Men jeg kan vel trøste meg med at jeg har mye tid å øve meg på, for som dere ser (på dette meget innholdsrike innlegget om mat) så var ikke denne bloggen noen aprilsnarr. Håper dere er interessert i å følge med videre. Jeg gleder meg til fortsettelsen! 

- Synne Åeng
 

Aprilsnarr, eller ikke?

 • 01.04.2017, 19:41


Hei, Synne her! Jeg er en 20 år gammel jente fra en kystperle i Nord-Norge, som for tiden er bosatt i Trondheim. Jeg har lenge ønsket meg et sted hvor jeg kan dele mine tanker om alt og ingenting, og har nå funnet ut at dette er det rette stedet. Selv om det kommer til å være en del tekst, kommer bilder til å være i fokus. Dette kommer nok ikke til å være en blogg med sminke- og fitnesstips, så hvis det er det du er ute etter må jeg dessverre skuffe deg. Og selv om jeg er over gjennomsnittet glad i mat og godsaker, blir det nok heller ingen matblogg. Kort oppsummert er jeg en musikkelskende sneakerfreak og sjokoholiker. Jeg ser på dette som en smule kleint, men tenker at det er modig å prøve. Følg med i morgen, så får du se om dette er en aprilsnarr eller ikke! 

Flere bilder fra den første (kleine)shooten kommer senere!

- Synne Åeng

Synne Vistnes Åeng


KONTAKT


dittnavn@mail.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits