Synne Åeng

Like, realizing stuff

 • 23.10.2017, 14:28


Adlinks

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Jakke fra Weekday // HER

T-skjorte fra Days Like this 

Bukse fra Zara // HER

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with m5 preset

Processed with VSCO with f2 preset

 

Guilty pleasures

 • 11.09.2017, 18:19


Hei alle fine! Guilty pleasures (eller "skyldige nytelser" som det så fint kan oversettes direkte til på norsk) er som de fleste kanskje vet - noe man nyter, men som kanskje ikke føles helt akseptert, eller som man blir flau over. Man føler seg rett og slett litt skyldig over noe man liker. Vi har det alle sammen, og det kan være så mangt. Men hva det er skilles som regel veldig fra person til person, så for at dere skal bli litt bedre kjent med meg - så har jeg kjapt samlet sammen noen av mine. Kanskje dere har noen av de samme?

1. Fiskeboller. Det er (utrolig nok) noe av det første jeg spør etter når jeg kommer hjem på ferie. Mammas hjemmelagde pizza og en full-ingredisert taco står selvfølgelig også høyt på listen, men det er noe spesielt med fiskeboller. Jeg fikk plutselig så lyst på det her om dagen, så jeg fant ut at jeg skulle slå på stortromma å investere i en pakke fra Fjordland. Det var ikke akkurat som hjemmelaget for å si det sånn. Og jeg hadde jo selvfølgelig ikke Karri stående i skapet heller, for når ellers trenger man vel det? Så jeg vet ikke helt hvor vellykket jeg egentlig vil kalle det måltidet der.

2. Albumet "Mazarin" av Per Gessle. Det er nok ikke mange av dere som har hørt om denne svensken her. Men han står faktisk for den ene delen av duoen Roxette. Dette er faktisk et av mine favoritt-album fra barndommen. Jeg hører på det i alle slags anledninger. Glad eller lei meg, samma det. Jeg synes det er utrolig chill uansett. Minner meg om familieturer i bilen fra da jeg va yngre. Jeg har flere slike album. Men dette er nok et av de som går mest igjen, og som kanskje er "flauest" å nevne. 

Her er noen av favorittene fra albumet:

   

 

3. Fjortis-drinks. Du vet de typene alkohol som man gjerne drikker når begynner å feste, eller kanskje det man drakk mest av i russetiden. Ofte søte drikker som smaker lite alkohol. Der er jeg igjen nå. Bacardi razz går det mye i om dagene. Og i det siste har det faktisk fristet mye med rusbrus(smirnoff ice helst). Det er faktisk veldig undervurdert, så må vurdere å kjøpe inn noen til neste tur ut.

4. Rosa. Da jeg var liten ble jeg tvunget til å gå med baaare rosa klær. Men fra kanskje 9-årsalderen begynte jeg å bestemme selv og siden den gang har rosa vært nesten ikke-eksisterende i min garderobe. Men nå har det plustelig snudd, og jeg må nesten begynne å begrense meg fra alt det rosa jeg ønsker å kjøpe. Det har spesielt blitt en del gensere(som dere kanskje har lagt merke til). 

via GIPHY

Også drømmer jeg seriøst om å ha en rosa vegg som dette på rommet mitt. Så fiiiiin.

Processed with VSCO with f2 preset

 

5. Barneavdelingen på klesbutikker. Dette er et triks jeg lærte mens jeg jobbet på Cubus hjemme. Klærne på barneavdelingen er ofte like fine, om ikke finere, enn klærne på dameavdelingen. De største størrelsene er også ingen problem for andre enn barn å få på seg. Men det kan jo fort bli litt kleint hvis noen spør deg om hvor du har kjøpt kjolen din, og du svarer den er fra barneavdelingen på cubus. Menmen. 

via GIPHY

6. Reality-TV. Tror folk flest enten elsker eller hater dette. Paradise Hotel og Keeping up with the Kardashians er selvfølgelig favoritter. Selv om jeg synes Paradise har tapt seg de siste årene. Men jeg tror nok Life of Kylie blir det nye. Jeg må bare finne et sted hvor det er mulig å få sett det. 

via GIPHY

7. Sudoku. Prøvde å skrive det ordet sikkert 3 ganger før jeg googlet det for å se om det ble riktig. Føler meg som en gammel dame når jeg "spiller" det. Men jeg elsker det likevel. Det funker godt som hjernetrim, og får deg til å space helt ut. 

8. Chick flicks. Føler nesten ikke dette punktet teller, for alle elsker jo det? Men mange slike filmer er jo faktisk brutalt dårlige, så det at så mange liker det er vel egentlig ganske rart. Jeg har en periode for tiden hvor jeg setter på den første og beste jentefilmen jeg finner på netflix før jeg legger meg. Der er det mye dårlig for å si det sånn. Men jeg digger det. 

via GIPHY

 

9. Gif´s i samtaler. (som dere kanskje ser gjennom dette innlegget). Men det er faktisk ingenting som passer bedre enn bruk av gif´er som gode comebacks eller for å beskrive følelser/tanker osv i samtaler på Facebook og lignende. Elsker det.

via GIPHY

 

Håper denne listen gjorde at dere ble litt bedre kjent med meg! Også lurer jeg selvfølgelig veldig på hva som er deres guilty pleasures? 

- Synne Åeng

Pink Walls

 • 06.09.2017, 01:48


 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

 

Genser fra Thrasher // Junkyard

Sko fra Vans // Junkyard

Bukse fra Zara

 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

 

Jakke fra Cubus

Smykke fra Blue Billie // Junkyard

 

Processed with VSCO with t1 preset

 

- Synne Åeng

 

 

 

 

Neeed

 • 21.08.2017, 16:25


// Adlinks

 

Hei folkens! Og god mandag! Jeg antar det er mange som er litt ekstra trøtte i dag siden det er første dagen i en ny uke og skolestart for de fleste. Selv har jeg heldigvis ikke første dag før i morgen, så nå nyter jeg siste dagen med frihet. Det blir nok ikke så veldig hektisk nå i starten, men det sitter likevel langt inne å begynne på skolen igjen. Men nok om det! Jeg tenkte egentlig bare jeg skulle stikke innom for å sei HEI! og at jeg har overlevd helga. Det ble en veldig vellykket helg med godt selskap. Men det var tungt å stå opp tidlig på søndag for å ta flyet hjem, for å si det sånn. Jeg tenkte jeg skulle skrive mer om festivalen i et annet innlegg, også skal jeg få satt sammen en video så fort som mulig. Så det er bare å glede seg!

Men for å gi dette innlegget litt mer innhold så slenger jeg med noen godbiter jeg sikler etter for tiden. Alt er fra Junkyard, en av mine absolutt favoritter når det kommer til nettshopping. Tror nok jeg må klikke hjem noen av disse godbitene i løpet av dagen! Men nå skal jeg straks ut å spise sammen med noen venninner, så vi får snakkes senere. Håper dere får en fin mandag videre <3

 

Veske fra Adidas - HER // Hoodie fra Adidas - HER // Lue fra Adidas - HER

​​

Genser fra Thrasher - HER // Sokker fra Junkyard XX-XY - HER // Bukse fra Junkyard XX-XY - HER 

​​

Jakke fra Junkyard XX-XY - HER // Sekk fra Adidas - HER // Genser fra Ellesse - HER

Sokker fra Adidas - HER // Smykke fra Blue Billie - HER // Jakke fra Junkyard XX-XY - HER

Kåpe fra Brixtol - HER // Ryggsekk fra Adidas - HER // Genser fra Vans x Thrasher - HER

Sneakers fra Vans - HER // Bukse fra Adidas - HER // Sneakers fra Vans - HER 

​​

Genser fra Sweet SKTBS - HER // Sneakers fra Nike - HER // Jeans fra Lee - HER

 

- Synne Åeng

Mitt neste hjem?

 • 18.08.2017, 01:53


Hei alle fine! Nå ligger jeg endelig på sofaen hos min kjære bestevenninne etter en laaang dag med vandring i den fine hovedstaden vår. Jeg tenkte bare jeg skulle logge en snartur innom for å fortelle litt om hvor jeg er og hva jeg gjør her. Siden det ikke ble noen ferie på meg denne sommeren og jeg hadde fri denne uken, bestemte jeg meg for å dra på en liten impulstur nedover til Oslo for å besøke en av mine beste venninner. Hun bor et lite stykke utenfor Oslo, men nært nok til at jeg bare sier til folk at det er der jeg er hehe :))

Vi hører for øyeblikket på sanger fra morgendagens headlinere, fordi i morgen begynner nemlig Findings festivalen!! Og hvem har helgepass? Jo det har vi<33 Ååååh det blir så gøy! I morgen må vi faktisk ha på vekking bare fordi vi skal begynne å feste så tidlig(jeg vet ikke med dere, men det skjer sjeldent hos meg). Første artist ut i morgen er Galantis, allerede klokken 16.00, så da skjønner dere kanskje hvorfor vi må hive oss i gang allerede på formiddagen.

Jeg legger med festivalens spilleliste på Spotify så får dere et innblikk i hvem andre som også skal spille. Også slenger jeg med noen øyeblikk som jeg har knipset gjennom dagen i dag. Jeg legger også ut en del små videosnutter på instastoryen min, så hvis dere vil se mer fra helga mi er det bare å klikke seg inn DER. Jeg føler meg forresten veldig kulturell etter dagen i dag, noe som har preget både bildene og mine sosiale medier. Museumbesøk, gatekunst, innkjøp av min første bok på sikkert..for alltid og mye mye mat(inkludert mye is og godteri, selvfølgelig). Følgerne mine tror sikkert jeg har fått et kraftig kultursjokk eller noe. Menmen, godt å se noe annet enn hva jeg har sett hundre ganger hjemme i Trondheim. Jeg begynner å føle at bartebyen er litt for liten, så kanskje Oslo blir neste stopp? Hvem vet, tiden vil vise seg!

Jeg skal prøve å blogge for dere flere ganger mens jeg er her, men jeg kan ikke love noe. Vi har et ganske hektisk tidsskjema foran oss, og jeg kommer nok til å være så sliten resten av tiden at jeg ikke gidder å åpne macen en gang. Men vi får se! Dere skal i hvert fall få en oppdatering på søndag om hvordan helga har gått! Jeg skal love dere jeg kommer til å være sliten da. Gruer meg allerede. Men å blogge skal jeg alltids få presset ut litt energi til å gjøre! 

Jeg gleder meg uansett veldig til det hele starter i morgen, også snakkes vi forhåpentlgvis veldig snart! Er det forresten noen av dere som skal på Findings? Hvis ja, gi meg et lite pip da vel!

 

 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

 

- Synne Åeng

Where is the love?

 • 15.08.2017, 01:48


 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with t1 preset

 

Sekk fra Adidas // JUNKYARD

Genser fra Junkyard XX-XY // JUNKYARD

Bukse // ZARA

 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

​​

Latest & Greatest

 • 10.08.2017, 17:50


BXhu9zjj_ew  BW58P9rj89l  BXU2TGGjxxt
 
Long time, no see - er det ikke det de sier? Var innom bloggen til Erica Kvam her om dagen, og hun hadde beskrevet dette med av og på-blogging ganske godt. Hun skrev: "blogging er som trening, ass. Med en gang du er litt off blir du super-off i lang, lang tid". Noe som stemmer sååå sykt godt med hvordan jeg føler det til tider. Men neste uke blir det mye blogging, det skal jeg love dere. Har samlet opp mye dere skal få se og lese om, så nå ser jeg virkelig fram til å endelig dele litt med dere igjen!
 
Jeg reiser bort neste helg, eller nærmere sagt onsdag i neste uke. Det skal dere få høre mer om i et senere innlegg, men foreløpig får dere bare vite at det kommer til å bli utrolig gøy og mye liv. OG ikke minst en god mulighet for spenstige blogginnlegg! Hehe, kan dere gjette hva jeg skal? Kanskje jeg til og med får ut en videoblogg fra helgas festligheter også! Jobber for øyeblikket med å få ut en "videoblogg", eller nærmere en video med bilder og noen videoklipp, fra en hyttetur jeg var på sammen med noen gode venninner tidligere i sommer. Det er bare en liten video raskt satt sammen i iMovie(heh), så ikke ta det så høytidelig. Det ble bare tatt så utrolig mye bilder på den turen så i stede for å lage et svææært innlegg, ble det heller en video denne gangen.
 
Men alt dette skal dere få høre og se mer til senere. Jeg har litt dårlig tid denne uka fordi jeg driver å tar noen eksamener, men fra lørdag av er jeg endelig fri og frank igjen! Men før den tid så får dere nøye dere med en ny spilleliste med det beste på musikkfronten og mine seneste "instamoments". Cheeeers
 
Du finner forresten Instagram-kontoen min HER (bildene i innlegget er også direkte linker til selve bildene på profilen) og spotifyen min finner du HER. På insta legger jeg ut bilder flere ganger i uka så hvis du vil følge meg der kan du vente deg regelmessige oppdateringer! På spotify-profilen min er det mye rart, men kanskje du finner noe som passer for akkurat deg. Jeg kan love det er noe der for en hver smak i alle fall! 
 

 


 

BXP6bvmjUbe

 

BXki9iwjqxX  BW1yK7mD3B7  BXWFqNQjDAe

        

BXfvpOwjk4fBXK6PBjj1yh 


 
 


 

 


 

 

     

Processed with VSCO with g3 preset


 

 


 


 

 

 

Processed with VSCO with f2 preset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Synne Åeng

 

 

About a week ago

 • 19.07.2017, 16:38


 

Hei alle fine! Slenger med noen bilder fra forrige helg(ikke siste, men før det heh) og en veldig forsinket liste med musikkfavoritter. Det har samlet seg opp en stund nå, så den er ekstra lang denne gangen. Enjoy!

Bildene er forresten fra en byfest jeg var på i byen jeg bodde i da jeg gikk på videregående. En av bestevenninnene mine kom endelig hjem fra et år i utlandet, så dere kan tenke dere gjensynsgleden vi opplevde da vi fikk møte henne igjen. Det var så koselig å være sammen med så mange av mine favoritter på en gang, og det er heldigvis ikke lenge til jeg ser de alle sammen igjen. Til helgen blir det hyttetur med hele gjengen. Guuud som det gledessss<3

 

 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with t1 preset


 

- Synne Åeng

Midnight sun

 • 18.07.2017, 00:32


Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with m3 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with g3 preset

New In

 • 15.07.2017, 17:00


Hei folkens! Bare meg, verdensmesteren i prokastinering, som er innom for å si hei. Tror dere det finnes noe som kalles for et kronisk utsettelsessyndrom. Jeg tror i hvert fall det, for jeg er ganske sikker på at jeg har det. Jeg skjønner ikke hvordan jeg får det til. Jeg utsetter absolutt alt så lenge jeg bare kan. Fikk f.eks. vite for et par måneder siden at itslearning skulle stenges for NTNU 15. juli, og gjett hvem som satt seg ned i går (14.juli, altså DAGEN FØR!!??) å lastet ned filene hun måtte ha? Jo det var denne frøkna her. Huff jeg blir helt oppgitt av meg selv.

Jeg har vært slik så lenge jeg kan huske. Det var ikke for ingen grunn at jeg holdt på å få russenavnet "Siste liten", for å si det sånn. For hvor mange uker har jeg ikke utsatt dette innlegget nå? Er det mulig liksom? Jeg skammer meg. Men jeg håper dere kan tilgi meg. For her kommer endeeelig "new in" - innlegget jeg lovte dere for en halv evighet siden. Skulle kanskje heller kalt innlegget for "gamle nyheter" nå men. 

Men før dere går videre vil jeg bare bruke 2 sec på å gi en liten shoutout til dere søtinger som faktisk er innom her hver dag, selv om det er null aktivitet fra min side :) heh. U THA BEZT<3 Men ha en fin dag videre alle sammen! Også får dere kose dere med denne nydeligheten fra Mac Miller mens dere blar dere gjennom innkjøpene. Så snakkes vi snart! 

 

 

Processed with VSCO with f2 preset

Hettegenser // WEEKDAY (supercozzzy & amazzzing farge)

Lang bomberjakke // MONKI. Elsker den sammen med hettegenseren over. 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Solbriller // VERO MODA & Veske(toalettmappe) // DAY BIRGER ET MIKKELSEN

Perfekt denimskjørt // H&M

Processed with VSCO with f2 preset

3/4 ermet jakke // ZARA

Jeg hadde på meg både skjørtet og jakken over på lørdagen som var. Tenkte jeg skulle legge ut flere bilder fra kvelden så får dere se antrekket bedre!

Processed with VSCO with f2 preset

Seleskjørt // H&M

Processed with VSCO with t1 preset

Netting(t-skjorte/kjole) // URBAN. Jeg hadde på meg denne på jentekvelden vi hadde for en stund siden. Det som jeg liker spesielt med denne er at jeg både kan ha den hengende ned eller i en knute, og at man kan variere så mye med hva man har under den. Gleder meg til å prøve ut ulike outfits med denne!


Genser(som en kjole) // NELLY

Processed with VSCO with t1 preset

Denne er utrolig digg å bare smette på seg, men kan også se ganske pyntet ut med en strømpebukse til og kanskje noe i livet. Kjole fra Adidas // URBAN. Brukes likt som genseren over. Digg både til chill og fest. Passer også fint med noe rundt livet.Genser // NELLY. Digggger dette mønsteret. Perfekt sommertopp!

Processed with VSCO with f2 preset
 

Også kjøpte jeg i tillegg litt "praktiske" klær. To helt enkle svarte treningstightser fra Nike, kjøpt på XXL. Jeg kjøpte to like fordi jeg likte de så godt. Sjeldent man finner svarte treningstightser som faktisk IKKE er et snev gjennomsiktig. Også kjøpte jeg også en helt enkel treningssinglet. Og sist, men ikke minst, kjøpte jeg et par til av verdens beste bukse fra Now and Then på Carlings. Denne buksa er perfeksjon. Høy i livet, helt svart og like behagelig som en tights. Det som er så utrolig synd er at Carlings skal slutte å selge den, så jeg tror jeg må på en ny runde for å hamstre inn flere av den. Vet faktisk ikke hva jeg skal gjøre hvis jeg må ut på jakt etter en ny svart favorittbukse.

Håper dere likte innlegget, og tilgir meg for at jeg var så utrolig treig med å få det ut. Det kom heldigvis til slutt!

- Synne Åeng


 

 

Rett foran nesen på oss

 • 08.07.2017, 03:51


Jeg skulle egentlig bare springe ut en liten tur for å ordne noe før jeg stupte i seng. Men gjett om jeg våknet til da jeg så dette. Det er ikke sjeldent vi ser slike naturbegivelser her hjemme(for å sette litt fancy, ikke-eksisterende ord på det), men jeg blir likevel aldri vant til det. Det er like utrolig hver gang. Jeg skulle virkelig ønske dere kunne sett dette med egne øyne. Å vise dere disse bildene blir som når jenter skal vise venninnene sine bilder av crushet, og sier "han er mye finere i virkeligheten". Sannheten kommer ikke frem gjennom kameraet. Eller telefonen i dette tilfellet. 

Det er så mange ord som kunne beskrevet dette innlegget. Magisk, fantastisk, majestetisk. Jeg blir bare så vanvittig inspirert av dette. Og tenk, dette er bare 20 meter fra soveromsvinduet mitt! Kanskje ikke det en gang. Vi nordmenn reiser verden rundt for å lete etter skatter og uforglemmeligheter, men av og til er de fineste rett foran nesen på oss. 

Åh nå klør det overalt, for s*tan det var mye knott ute. Men det var likevel verdt det. Nå er det senga på meg. Jeg måtte bare slenge ut noen bilder til dere med en gang, slik at dere fikk sett det. For fyfader, for et syn! Tenk at dette er øya mi. Steike ta den er fin. God natt<3

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with m3 preset´

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Album favs

 • 07.07.2017, 02:33


Hei folkens! Her kommer endelig noen av mine favoritter fra nye album som jeg har lovet dere. Med nye mener jeg ikke at de kom ut i går liksom, men generelt fra 2017. Det "eldste" kom vel kanskje ut i mars, så for noen er vel det ganske gammelt nå men. For meg som har hatt eksamenstid osv. så har det ikke vært så mye tid til å høre gjennom nye album. Så jeg vil ikke akkurat kalle det gammelt. Men de fleste albumene er fra nå i vår i hvert fall. Jeg prøvde meg på tre favoritter fra hvert album, men noen var virkelig vanskelig å snevre så mye inn. Så fra noen ble det litt flere!

Nå når jeg lagde innlegget ser jeg hvor mye de valgte artistenes musikk "går inn" i hverandre. Veldig mange har features på hverandres album. En annen felles faktor som du kanskje også legger merke til er at flere av de faktisk skal til UKA i Trondheim til høsten. Heldigvis har jeg billetter til flere av de, og flere blir det nok også. Digg å ha noen favoritter å glede seg til! 

Skulle gjerne hatt med noen favoritter fra det nye albumet til JAY Z også, men det får vente til jeg får fingrene mine fatt i det. Skulle ønske vi kunne gå tilbake til den tiden da Tidal ikke eksisterte ass. Men uansett! Her kommer mine favoritter:

  

KHALID - AMERICAN TEEN
Fra dette albumet var det virkelig vanskelig å velge bare tre favoritter. Dette er et insaaane debutalbum. Jeg bare elsker stemmen og sounden hans. Ble helt forelsket da jeg hørte flere av sangene på siste sesong av Greys Anatomy(<333). Der satte de virkelig spor. Han kommer faktisk til Trondheim i høst sammen med Lorde. Tror bare han skal varme opp for henne, men vurderer å dra bare fordi jeg vil høre låtene hans. Det må da være innafor.

 

  

CALVIN HARRIS - FUNK WAV BOUNCES VOL.1

Calvin har virkelig fått en ny sound til dette albumet. Funk er et ord som beskriver denne godt. "Rollin" er virkelig en sang som har gått på repeat hos meg siden den kom ut. Husker jeg bokstavelig talt hadde på knappen "repeat" på Spotify en hel dag i eksamenstiden. Ble liksom aldri lei. Men det er kanskje ikke så rart med det samarbeidet der! Jeg crusher jo som sagt på stemmen til Khalid om dagen, så det har nok mye å si. Tenker Calvin bare kan slenge seg med til UKA, så er de jo der hele gjengen :))

 

  

PHILP EMILIO - VIII

Fyfader norsk musikk begynner å bli så bra! Og han her representerer virkelig "det nye norske" på sitt beste. Hører ihjel "VIII" hver gang jeg skal gå noen sted eller ut å kjøre. Den er rett og slett som balsam for ørene mine. 

  

WALE - SHINE

"Heaven On Earth" må være en av mine største favoritter fra alle albumene i dette innlegget, blir aaaaldri lei.

  

ASTRID S - PARTY´S OVER

Astrid tar også turen til UKA i oktober. Får se om jeg ikke sniker til meg en billett der også! EPen er uansett utrolig bra!

  

CASHMERE CAT - 9

Jeg vet om en stk frøken som gleder seg til å høre disse favorittene på konsert i oktober!!

  

DRAKE - MORE LIFE

Tror nok dette blir et tidløst album for meg. Disse fire kommer nok alltid til å ligge i listene mine. 

  

LIL YACHTY - TEENAGE EMOTIONS

  

FUTURE - FUTURE // HNDRXX

Vet ikke om jeg har nevnt det, men Future kommer også til UKA i oktober!! Billetter er selvfølgelig sikret!

  

TINIE TEMPAH - YOUTH

  

Håper dere likte låtene! Anbefaler uansett å ta en titt på albumene hvis du har litt tid til overs. Det er virkelig verdt det. Snakkes <3

- Synne Åeng

Girls Night

 • 02.07.2017, 23:43


Hei folkens! Tror jeg må slutte å "love" når ulike innlegg skal bli lagt ut, for jeg utsetter det jo bare hele tiden. Enten det, eller så kan dere jo bare ha i bakhode at når jeg sier at noe skal komme ut en dag, så kommer det nok et par dager etter. Så "new in"-innlegget jeg snakket om som egentlig skulle komme ut i helgen, skal jeg prøve å få ut i morgen, noe som mer sannsynlig blir på tirsdag. Men det kommer! 

Tenkte egentlig bare jeg skulle dele noen bilder fra forrige helg, da jeg var å møtte noen av girlsa mine. Jeg hadde en super kveld med gode venninner, digg mat, noe godt i glasset og evig god latter og morro. Alltid like gøy med en girls night sammen med de frøknene der! Og det er heldigvis ikke lenge til vi møtes igjen for en ny kveld! Gleder meg allerede! Jeg slenger med noen bilder fra før vi dro ut. Nå når jeg driver å legger ut så mye bilder på bloggen, legger jeg forresten ekstra godt merke til hvor pene alle venninnene mine er! Er dere ikke enige?! 

Jeg slenger også med en liten liste med musikkfavoritter som plaster på såret for at forrige søndags liste utgikk :)) 

Tenkte forresten jeg heller kunne dele mine favoritter fra Calvin sitt nye album sammen med favoritter fra andre nye album. Så blir det et helt innlegg av det. Høres det bra ut eller? Det er sluppet så mange nye album i det siste, og jeg har ikke fått med meg halvparten en gang. Har bare lyst å sette meg ned en hel dag å skumme gjennom hele spotify. Kanskje jeg skal begynne å dedikere søndagene mine til det? 

 

- Synne Åeng

 

Bra damer og fine dager

 • 30.06.2017, 10:42


Dagene går så utrolig fort for tiden. Jeg føler tiden bare renner gjennom fingrene mine om dagen. Det hoper seg opp med innlegg jeg egentlig skulle publisert for lenge siden, men som av en eller annen grunn aldri kommer ut når de skal. Heh. Men det skal jeg komme tilbake til i morgen! Og da for dere nok også et par innlegg som er meget forsinket. Men bedre sent eller aldri, eller hva?

Dagen i dag var veldig fin forresten. Takket være godt selskap, fine samtaler, fantastisk vær og god snacks og drikke. Dette blir nok en av de dagene jeg husker ekstra godt fra denne sommeren, nettopp fordi jeg har brukt den sammen med noen av mine favoritter. Du vet den type mennesker du aldri blir lei av, og som du ler like høyt sammen med hver gang dere er sammen? Så fine er de damene jeg har vært sammen med i dag. Det hele begynte med en liten "piknik" med min gode venninne, Julie. Gud det var godt å se den jenta igjen! Vi har det alltid så koselig sammen. Huset mitt ligger rett ved havet, så vi trengte bare å gå noen minutter før vi fant oss et fint sted å sitte. Fin utsikt ble det også. Det var så utrolig varmt og deilig. Føltes ut som vi var i syden et øyeblikk der. 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Etter den første "utflukten" dro jeg rett avgårde på en ny tur med min faste turvenninne, Maia. Vi gikk på et lite fjell som heter Vetfjellet. Med bare 244 moh, så er det en ganske chill tur. Men utrolig deilig på dager som dette da. Blir nok litt tyngre i morgen, da vi planlegger en ny topptur. Tror det kan bli veldig varmt, men med nok av mat og drikke går det nok bra! 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with m5 preset

Jeg hadde egentlig tenkt å blogge mer for dere i dag, men finværsdager som dette må man bare utnytte. Men neste regnværsdag lover jeg mange innlegg. Plis, la det bli lenge til. Lever så godt på disse finværsdagene. Det er meldt fint vær i morgen også, så morgendagen er også planlagt fra punkt til prikke. Så det blir spennende å se hva jeg får lagt ut da. Men skal prøve mitt beste på å få ut innleggene jeg har lovet dere fort som F!

Men altså omg! Har dere fått med dere at det nye albumet til Calvin Harris er sluppet?? Jeg logger herved av for i dag, og gjør meg klar for å høre det ihjel. Har høye forventinger, så håper virkelig ikke at jeg blir skuffet. Tenker jeg kan dele favorittene mine med dere i neste innlegg. Snakkes <3

 

- Synne Åeng

The Fanny Pack Is Back

 • 24.06.2017, 15:45


Hei folkens! Antar det er mange som er glade for å ha tatt helg nå? Det er i hvert fall jeg. Selv om hele sommerferien egentlig føles ut som en langhelg. Jeg vet ikke med deg, men jeg forbinder langhelg med noen ekstra slappe dager hvor man slipper å ordne seg så fryktelig for å dra på skolen/jobb osv. Så med det kan du kanskje tenke deg at jeg ikke akkurat er på mitt fresheste disse late dagene:)) I disse dager kan det fort gå en liten evighet mellom hver gang jeg sminker og "doller" meg opp. Så til alle kjente og kjære, hvis jeg møter opp med et fargelagt ansikt, bør du føle deg spesiell. Neida. Joda. Denne uken har jeg faktisk "måttet" sminke meg flere ganger. Kino, date med venner, og "storbytur" i går. Senere i dag blir det faktisk påån igjen, for da er det tid for en etterlengtet jentekveld med noen av mine beste venninner. Gleder meg til å se de igjen!

Men til dagen i går! Jeg dro på en liten impulstur sammen med en venninne til nærmeste "storby". Nærmere definert; en by hvor de har flere klesbutikker enn Cubus og Dressmann. Planen var å få fornyet garderoben litt, fordi det i det siste har bygget seg opp til å bli kritisk nødvendig. Jeg fikk gjort unna en del etterlengtet shopping, så skal prøve å få lagt ut et "new in"-innlegg i løpet av helgen. Det ble mye fint(og alt var selvfølgelig veldig nødvendig hehe), så jeg gleder meg til å vise dere. Etter turen dro jeg ut å spiste med noen venner, og etterpå bestemte vi oss for å ta noen bilder(bloggfrøkna hadde tilfeldigvis kameraet liggende i bilen). Alexander, som er med på bildene, har forresten også en blogg dere burde ta turen innom! 

Selv om vi var stappmette hele gjengen, fikk vi likevel tatt en del bilder som jeg tenkte jeg skulle vise dere. Elsker at det er sommer(i hvert fall av den norske varianten), slik at det er mulig å gå i litt mer sommerlige klær. Har dere forresten fått med dere at "fanny packen" er på tur tilbake? Altså alles forhatte rumpetaske. Må si meg enig i at jeg ikke akkurat har beundret dette tilbehøret tidligere, men føler det har fått et nytt pust med sine "nye" bruksområder. For å si det sånn, så kommer jeg nok ikke til  å gå med "taska" rundt livet med det første! Den jeg bruker for øyeblikket tror jeg kanskje har vært mormor sin eller noe, for den fant jeg bare tilfeldigvis hjemme et sted. Men jeg har hørt at gjenbruk også er ganske trendy i disse dager. Poeng i miljøboka nå eller? Neida. Men før dere går i butikken å kjøper en helt ny for å hive dere på trenden, kan det jo være lurt å se om man ikke allerede har en liggende hjemme. Tipper de aller fleste har det!

Men håper dere liker bildene! Også får dere ha en fantastisk helg, så snakkes vi veldig snart igjen! 

Processed with VSCO with p5 preset

*U can´t sit with us*
- Synne Åeng

 

Hverdagsglede x2

 • 21.06.2017, 19:43


I dag fikk jeg endelig en pakke fra tights.no som jeg bestilte for en liten stund siden. Gjett om det var mye digg der. Proteinpulver, kalorifri sjokoladesaus fra Walden, Nocco med eplesmak(måtte kjøpe en bare for å smake, tror ikke jeg har sett denne smaken i butikken før?), noen proteinbarer jeg bare måtte prøve, shaker og minibands. Ikke store greiene, men mye glede fra den lille esken likevel!Det er en kampanje på tights.no for tiden på forskjellige proteinbarer, så satser på at disse er gode slik at jeg kan bestille en hel eske. De ser i hvert fall digg ut! Men til hverdagsglede nr.2: hjemmelagde proteinpannekaker. Nå tenker dere sikkert; da var naturbloggeren blitt til en matblogger #foodporn #tastegasm osv. Hva blir det neste? Men disse må jeg faktisk dele med dere. Har sett mange har lagt ut denne oppskriften på nett, så til slutt måtte jeg bare prøve å lage de selv. Og det er så utrolig lettvint, sunt og godt. Spiser det nesten hver dag nå. Det eneste du trenger er:

1 dl havremel(du kan også bruke havregryn, men jeg ville brukt en mikser eller noe for å gjøre gryna mindre)
2 egg
1 scoop proteinpulver(jeg bruker smaken Tasty Vanilla. Men hvis du ikke vil bruke eller ikke har proteinpulver, kan du bare bytte det ut med mer havremel)
1/2 boks mager kesam
Litt bakepulver(kanskje et par tskjeer)
Litt sukrin(for å få litt mer søtning)

Hvis røren blir for tykk så kan du bare bruke litt vann for å tynne ut, eller mer mel for å gjøre røren tykkere hvis det trengs. Oppskriften blir litt ulik hver gang, men det blir som regel 6-8 pannekaker. 

Det finnes sikkert en fin rekkefølge for hvordan man best mulig skal blande det sammen, men jeg moser bare alt sammen og rører til det er klumpefritt.


Så steker jeg det på ganske svak varme. På vår ovn bruker jeg bare "halv" varme, altså 3 av 6 liksom. Så bruker jeg kun litt smør før jeg steker de første pannekakene. Stoler ikke nok på stekepanna til å unngå smør helt og holdent. Pannekakene snur du bare når de begynner å bli faste i kantene og det begynner å boble på toppen. Og mens du steker kan det være lurt å rydde/vaske så du slipper å gjøre det når pannekakene er ferdig eller når du ligger stappmett på sofaen. 


Så får man en nydelig liten haug med pannekaker. Jeg bruker ulike pålegg hver gang. Alt fra ost til syltetøy, og frukt til egg passer fint! Men i dag tenkte jeg å bruke mango og den kalorifrie sjokoladesausen fra Walden som jeg bestilte på tights.no. Det blir så diiigg<3 Jordbær passer også veldig fint ved siden! Også litt sukrin på toppen bare for å få det ennå litt søtere. Det kan aldri bli for søtt:))


Resultatet blir da dette:Hvis man knipser et bilde med noen fine blomster i bakgrunnen ser det jo ekstra smashing ut også. Bildene ble fine de, men gjett om jeg angret når jeg skulle sette meg å spise, kalde pannekaker. Jaja, gode var de uansett! Men jeg håper dere likte oppskriften, og at dere gidder å ta dere tid til å prøve å lage de. Det er virkelig verdt det! Bare rop ut hvis dere vil at jeg skal finne noe annet godt å vise dere. Så snakkes vi snart<3 Slenger forresten med søndagens "on repeat"-liste for forrige uke, litt på etterskudd bare:)) 


- Synne Åeng

Slay nice

 • 14.06.2017, 17:38


 

Syrefest

 • 11.06.2017, 23:52


Hei! Håper alle har hatt en fantastisk helg, og at dere er klare for en ny oppdatering fra frøken natur- og friluftsliv. Det tok nemlig ikke lang tid før vi kom oss på fjellet igjen. Rett etter at jeg hadde publisert forrige innlegg fikk jeg spørsmål om jeg var klar for neste topp. Det var jeg jo selvfølgelig. Denne gangen var det enda finere vær enn sist. Og enda finere utsikt, hvis det er mulig. Vi begynte å gå sent på kvelden, så vi nådde ikke toppen før i 10-tiden. Men siden det var så varmt og lyst føltes det ut som vi gikk på formiddagen. Denne toppen var 1037 moh, så litt høyere enn den forrige. Men akkurat som sist ble det litt av en syrefest. Kan trygt si beina mine hadde fått nok, for da jeg kom ned på bakkenivå og begynte å slappe av litt så gikk jeg rett i bakken. Så det var jo en fin avslutning på en fin tur.

Siden det er søndag så slenger jeg med ukas musikkfavoritter sammen med bildene fra turen. Dagene går litt inn i hverandre nå som jeg har ferie, så jeg glemmer litt av når det er tid for en ny spilleliste. Men denne uken husket jeg det faktisk, så gir meg selv en liten klapp på skulderen for det. 


Der oppe var vi!

- Synne Åeng

Elsk/hat-følelse

 • 09.06.2017, 13:29


Hei! Vi kom oss faktisk avgårde og opp på fjellet her om dagen. Nærmere sagt 910 meter opp på en topp som heter Breitinden. Himmelen var litt grå, men utsikten var like fantastisk som ellers. Turer som dette skaper virkelig en elsk/hat-følelse hos meg. Mestringsfølelsen man får når man kommer opp på toppen er ubeskrivelig. Men slitet man kjenner på turen opp er like vanskelig å beskrive. Når det er lenge siden man har belastet kroppen på den måten, kjennes det både i kropp og sinn. Men sommerens første fjelltur er alltid den verste. Takk og lov for at den er gjennomført! Man kommer heldigvis fort "inn" i det. Så neste tur blir nok en del lettere. Får tro det blir snart! Vi snakket om å komme oss opp på en topp i uken. De syv søstre, fjellrekka vi var på, har syv topper. Så det skal i teorien gå greit å få tatt alle sammen i sommer. Noe jeg virkelig håper vi får til, men som jeg i praksis har mine tvil om. 

I bakgrunnen her ser du øya mi! Hørte forresten et lite pip om at hjemstedet mitt var det varmeste stedet i landet i går. Eyyyy! Tror vi trygt kan si at dette er min "signatur-posering" - sittende med ryggen til kameraet og med en utsikt i bakgrunnen. Jeg får vurdere å se litt mer i kameraet neste gang. Kan ikke si at det frister så mye når man er rød og svett i hele ansiktet, men kan prøve. Vi snakkes senere!

 

- Synne Åeng
 

Sommer, sol og topptur

 • 07.06.2017, 15:59


Hei! Været den første uken av ferien har virkelig vært upåklagelig. Spesielt dagen i dag; sommer, sol og over 20 varmegrader. Det er så utrolig digg! Jeg er ute så mye som mulig om dagene, og har fått alle mulige slags skiller fra solen på kroppen. Det begynner å se smålig rart ut, men det får bare være. Jeg har tenkt til å blotte meg for så mange solstråler som overhodet mulig disse varme solskinnsdagene.

For å få utnyttet denne fine dagen fullt ut, har jeg tenkt å komme meg opp på fjellet sammen med søskenbarnet mitt. Vi hadde en liten oppvarmingstur i går, men den kan ikke måles med den toppturen som står for tur i dag. Jeg håper virkelig vi kommer oss avgårde, for den turen der er virkelig fantastisk. Tung, men fantastisk. Toppen er nesten 1000 meter over havet så dere kan tenke dere hvor fint det er på toppen. Jeg skal mote meg opp til å dra med meg kameraet opp dit, slik at dere også får sett den utrolige utsikten. Den kan ikke sammenlignes med noe annet.

Lurer forresten på om jeg kanskje heller bare burde blitt en slags fritids/naturish-blogger siden det blir så mye turer og naturbilder om dagene. Men når det er så fint vær ute som det har vært den siste uken så kan jeg ikke noe for det. Været her er vanligvis veldig ustabilt, så her må hvert "stabile" sekund nytes. Og siden det er så fint vil jeg jo gjerne dele det med dere. Men nå skal jeg pakke sekken og gjøre meg klar for tur. Slenger med noen bilder fra gårsdagens tur. Vi snakkes senere!


*Toppen oppe i hjørnet er den vi skal bestige senere i dag!*

 

- Synne Åeng
 

Bloggfrøkna96 er tilbake

 • 02.06.2017, 15:03


Hei alle sammen! Det begynner å bli en stund siden sist. Husker da jeg skrev at jeg skulle prøve å blogge hver dag. Det skjedde jo ikke, men jeg har hørt at folk flest liker mennesker som er litt optimistiske så. Jeg er uansett tilbake, og skal prøve å lage litt virkelighet av den optimismen min. Men det jeg egentlig skulle stikke innom for å fortelle dere, var at JEG HAR FÅTT SOMMMERFERIE! Noe som er vanvittig deilig, og som vil si at 2/3 av bacheloren er finito!! Jeg er allerede hjemme i nord og tar livet heeeelt med ro. Men selv om det er godt å komme hjem, er det selvfølgelig kjipt at de fleste andre ennå har skole og eksamenstid. Det gjør at det ikke er så mange hjemme. Til og med foreldrene mine er bortreist. Så her sitter jeg da, ensom og alene, på verdens minste sted. Men jeg er glad uansett, for eksamensperioden er forbi, det er fint vær og jeg har endelig tid(rettere sagt nesten 3 måneder) til overs for å bruke på bloggen. Tror dette kan bli bra! 

Men siden jeg har vært ganske fraværende i det siste, har de siste ukenes favoritter på musikkfronten falt bort. Så derfor slenger jeg med noen av favorittene som jeg har samlet opp tiden jeg har vært borte. Håper de faller i smak! De av dere som sjekket ut den forrige spillelisten jeg la ut, la kanskje merke til at det var en del fra Cashmere Cat? Debutalbumet hans "9" kom ut i april, og falt godt i smak hos meg. Uansett så kommer Magnus August Høiberg, som han egentlig heter, til Trondheim for å spille på UKA i oktober. Og gjett hvem som har sikret seg billetter?! Det er bloggefrøkna96 det. Tror det blir råbra, gleder meg! Men nå skal jeg ut å nyte det fine været, så snakkes vi veldig snart igjen! 


- Synne Åeng

 

 

Mine eksamenstips

 • 20.05.2017, 14:09


Hei! Jeg vet at det blir mye snakk om eksamen om dagene, men jeg tenkte at jeg kunne skrive et innlegg hvor dere fikk noe positivt igjen for det. Ikke bare mer negativ klaging fra min side. Så her får dere enkelt og greit noen tips for å komme dere best mulig igjennom eksamensperioden:

Spis måltidene dine sammen med noen. For de fleste studenter betyr mat en god pause fra lesingen, og for å utnytte pausen best mulig kan man like gjerne bruke den sammen med noen. Du får vært sosial, og samtidig ikke følt at du kaster bort verdifull lesetid. Dette funker spesielt for meg som bor i kollektiv. Da avtaler vi bare et tidspunkt for f.eks. middag hvor alle skal møtes på kjøkkenet, så har vi noe å se fram til. 

Spar på produktene dine. I eksamensperioden er det ikke så mange som ser deg og i hvert fall ikke som legger merke til deg - siden de er så opptatte selv. Så når passer det vel bedre å ta en pause fra sminke- og hårprodukter? Du sparer både penger, og huden/håret får seg en real pause fra alle produktene. Jeg mener selvfølgelig ikke at folk skal slutte å være renslige, så bruk såpe og deodorant osv. Men det meste overfladiske kan droppes!

Vask klær og hjem før den verste perioden starter. Det er såå irriterende å måtte stresse og bruke tid på å vaske når du har nok å tenke på fra før av. Så få slike ting ut av verden før du begynner med lesingen!

Ikke lag deg blogg rett før eksamenstiden, hehe. Det tar mer tid enn hva folk flest tenker, og det blir derfor fort mye å tenke på og enda mer å stresse over. Selv om det ikke er så mange som bryr seg om at det kommer ut et innlegg hver dag, så føler man likevel at man må levere. Men en blogg trenger ikke å bare være negativt. For den kan også være en fin distraksjon, og en fin måte å få tankene inn på noe annet. 

Beveg deg! Tren, jogg, gå turer! Få frisk luft! Gå ut å les! Hvis det er fint vær er det veldig godt å ta en etappe ute i stedet for å sitte inne og lengte etter det fine været. 


 

Lær deg dine egne vaner. Hva passer deg best? Det er selvfølgelig forskjell på ha eksamen i lesefag eller mer oppgave-rettede fag. Men liker du best å lese hjemme eller på skolen/lesesalen? Liker du å ha det helt stille eller høre på musikk? Hvilken musikk passer deg best? Piano, elektronisk eller med sangtekst? Kanskje naturlyder. Jeg synes selv det fort kan bli litt for kunstig stillhet, så jeg liker å ha litt musikk i bakgrunnen(legger ved min leseliste under her). Liker du å jobbe sammen med noen eller alene? Det finnes mange muligheter, du må bare finne ut hva som funker best for nettopp deg!

Belønn deg selv! Etter du har jobbet i så så lang tid "lar" du deg selv ta noe godt, gå ut en tur, ta deg en dusj, se en episode serie. Det kan være hva som helst, så lenge du har noe å se fram til. Hvis du unner deg noe godt, så trenger det ikke være godteri, kanskje heller frukt? 
*her kan dere da se at jeg prøver å spare på neglelakken. Høhø. Er forresten desperat etter spons av Burn og nøtter. Det er det eneste stipendet mitt går til om dagene. Alt for å holde oppe energinivået. Skulle selvfølgelig gått for en energidrikk uten sukker, meeen. 

Legg bort telefonen. Det er verdens største distraksjon. Gjem den helt vekk når du sitter å leser, den distraherer deg selv om du har skrudd av lyden og bare kan se den. Du kan heller sette deg ulike tider hvor du får lov å se på den, det kan jo også fungere som en belønning.

Spis riktig mat, drikk mye vann og få nok søvn! Man trenger mye energi i slike perioder. Det er viktig å holde hjernecellene i gang. Søvn er det beste jeg vet om dagene, og bruker så mye tid jeg kan på det. Folk trenger ulik mengde søvn, men det er vel 8 timer de anbefaler?

IKKE begynn med en ny serie rett før eksamenstiden! Det er utrolig avhengighetsskapende, og distraherende! Enkelt og greit, bare ikke gjør det.

Sist men ikke minst, hold oppe motet! Ikke gi opp! Det er bare for en liten periode, så er det faktisk sommerferie! Og kanskje viktigst av alt, til neste eksamenstid; begynn å les tidligere! Lykke til på eksamen alle sammen!


*speider etter enden av eksamensperioden
 

- Synne Åeng

Hvem pynter du deg for?

 • 17.05.2017, 14:01


Gjennom året er det flere anledninger hvor det forventes at man pynter seg litt ekstra. Julaften, nyttårsaften, andre feiringer som bryllup, konfirmasjoner og bursdager, kanskje bare for en kveld ute på byen, og selvfølgelig dagen i dag: vår alles kjære 17. mai! Det er Norges nasjonaldag, og da følger selvfølgelig en staselige oppkledning med. Men hva skal man ha på seg? Bunad eller kjole? Dress eller noe mer "casual"? Hvilke sko passer best? Høye hæler kan jo fort bli litt mye, og litt slitsomt over lengre tid. Men noe annet blir kanskje for lite pyntet? Hvordan skal man sminke seg? Når man har på seg bunad kan fort for mye sminke se dumt ut. Men man vil jo ikke se for "hverdagslig" ut heller da. Hvordan skal man ha håret? Krøller? Rett? Oppsatt? Det finnes så mange valg. Altfor mange egentlig. 

Men gjelder bare denne valgprosessen for dager som 17.mai? Hva om jeg går igjennom like mange valg når jeg skal på skolen, til byen eller bare en snartur på butikken? Kanskje til og med når jeg skal på trening? Er jeg en overfladisk sminkedukke da? Er jeg alt for utseendefiksert da? Nå skal ikke jeg påstå at jeg ser så smashing ut hver gang jeg går ut døra, for det er absolutt ikke tilfellet. Men må det virkelig være en såå spesiell anledning for at man skal kunne pynte seg litt ekstra? Med god samvittighet, og uten å være redd for å få slengt kommentarer og spørsmål etter seg?

Jeg nekter å tro at jeg er den eneste jenta som har blitt stilt spørsmål som: "hvem pynter du deg egentlig for?", "hvorfor sminker du deg så mye?", "hvordan går det an å bruke så lang tid på badet?", "hvor vanskelig kan det være å finne noe å ha på seg?" "hva er det som tar så lang tid, vi skal jo bare på butikken?" "det er jo nesten ingen som kommer til å se deg, hvorfor bryr du deg?" osv. Jeg kan nevne i fleng, men dette er noen av de som går igjen hos meg. Etter en stund blir man mer vant til slike spørsmål, men det er likevel irriterende. For svaret er like selvsagt for meg hver eneste gang; at det er for min egen del.

Selv om jeg føler gutter også bare får flere og flere valg, og bare pynter seg mer og mer, så er det likevel bare vi jentene som blir spørt ut og slengt kommentarer etter. Men hvis du snur på flisa: Hvorfor bruker dere gutta voks i håret? Hvorfor er det så viktig at skjorta er strøket, og at dressen er på plass? Hvorfor skal skjegget være trimma? Hvorfor er det så nøye hvilket slips du velger? Hvem bryr seg vel om det?

Jeg lyver hvis jeg sier at jeg aldri tenker over hva andre synes om hvordan jeg ser ut. For ja, selvfølgelig ønsker man at andre skal synes at du ser bra ut. Mennesker ønsker bekreftelse, komplimenter osv. Det er slik vi er. Men for meg så synes jeg det er viktigere at jeg selv synes jeg ser bra ut. I bunn og grunn er det det som betyr noe. Jeg er sammen med meg selv hvert eneste sekund gjennom hele dagen. Jeg kan se meg selv i speil og på bilder. Jeg har konstant mulighet til å sjekke hvordan jeg ser ut. Men andre? De ser meg i toppen fem sekunder også glemmer de meg for alltid. Fremmede og folk på gata da i hvert fall. Vennene mine og menneskene rundt meg må nok se meg litt mer av meg, naturligvis. Men hva bryr de seg? Venner og familie synes du ser fantastisk fin ut uansett. 

Poenget mitt er; ikke bry deg om alle andre. Hvorfor skal du? Hvis du vil pynte deg, så pynt deg. Hvis du vil sminke deg litt ekstra, gjør det. Hvis du ikke vil sminke deg, ikke gjør det. Har du kjøpt en ny outfit du er redd for å bruke, bruk den. Gjør det for din egen del. Ingen andre bryr seg. Og hvis de gjør det, hva bryr det egentlig deg? Det burde ikke bety noen ting, spør du meg. Og til slutt, er det vel egentlig bare deg selv det går utover hvis du faktisk velger å bry deg. 

Uavhengig av hvordan dere ser ut og hva dere har på dere i dag, er jeg sikker ut på at dere ser helt fantastisk ut! Også må jeg bare ønske dere alle sammen gratulerer med dagen! Hipp hurra, i dag er dagen! Dagen for is, pølser, flagg, tog, venner og familie. Vår nasjonaldag! Vi har hatt en aldri så liten "champagnefrokost" i kollektivet. Uten champagne vel og merke, for jeg er som sagt alkoholfri til sommerferien #littforflittigstudent. Og siden eksamen er rett rundt hjørnet så blir årets feiring generelt satt til side. Men dere får ha en fantastisk dag, så snakkes vi senere! Og før du går(eller krysser ut nettsiden, hehe), la meg spørre deg om noe. Jeg pynter meg for meg selv(av og til for dere når det er photoshoot hehe), men hvem pynter du deg for? 

Ble forresten verdens mest avslappede 17.mai-look på meg i dag. Lover å komme sterkere tilbake neste år. Men denne gangen skal jeg ikke ut døren en gang, så da ble det maks-chill før jeg vender tilbake til den enda mer behagelige lese-outfiten min. Gleder meg allerede til å finne frem sminkefjerneren og vaske bort all dritten jeg har i trynet <3

 

- Synne Åeng

SE HJEMSTEDET MITT LIVE NÅ!

 • 08.05.2017, 18:53


Hei! Jeg tenkte bare at jeg skulle stikke innom å si ifra om at Skattejakten.LIVE for øyeblikket befinner seg på hjemstedet mitt, Tjøtta. På Facebook-siden deres beskrives konseptet slik: "Cathrine Montero Moen og Kristin Gjelsvik, skattejaktens jegere, skal ut på sitt livs reise - på jakt etter Norges største skatter - i form av opplevelser, natur, mat og mennesker. Reisen går langs hele den langstrakte kysten av Norge, fra 9. april til 2. september 2017 - 50 havner, 350 mil, live 24/7. Gjennom Skattejaktens live-kamera, kan du følge med 24 timer i døgnet, når jegerne utforsker kjente og ukjente bygder". 

Det sendes direkte på Facebook AKKURAT NÅ, også tror jeg kanskje det blir lagt ut klipp fra alle stedene de besøker senere? Jeg skal ikke si det for sikkert, men jeg håper det blir lagt ut et klipp ifra kystperla mi i hvert fall. Om en liten stund skal faktisk hele crewet bort til MIN mormor for å spise middag. Tenk det! Jeg hadde virkelig ikke trodd at jeg skulle sitte å følge med på min egen mormor, live, da jeg våknet i morges. Hvor gøy er ikke det?? De skal forresten også bo på overanttingsstedet hun eier, Taraldsen Brygge. Jeg vokste opp på det stedet der, så jeg synes dette er utrolig gøy! Så følg med hvis dere vil få et lite innblikk i stedet jeg er ifra, også får dere møte verdens beste mormor da! Dere er virkelig heldige! FØLG MED LIVE HER!!

For å lese mer om konseptet kan du gå inn på nettsiden deres HER. Intervju fra God morgen Norge HER, og blogginnlegg om reisen på bloggen til Kristin Gjelsvik HER.

Slenger med noen bilder fra mitt fantastiske hjemsted <3


 

- Synne Åeng

Søskenhelg og on repeat #2

 • 08.05.2017, 13:05


Hei! God mandag folkens! Tenk det, det er allerede mandag igjen og en ny uke. Er det bare jeg som synes tiden flyr av gårde? Jeg måtte sjekke kalenderen nå, og det har faktisk allerede gått 18 uker av dette året?! Det vil si at det bare er 34 igjen! Altså bare stusselige 34 søndager igjen på sofaen. Men heldigvis også bare 34 mandager da (33 etter denne heh). Det føles ut som om det nettopp var både juleferie og påskeferie, og nå er det faktisk snart !!SOMMERFERIE!! La den neste måneden fly forbi like fort som resten av 2017 har gjort til nå.

Men videre til helgen min! Denne helgen har jeg hengt sammen med mine to brødre. Storebroren min bor i samme by som meg, så ham ser jeg ofte, men denne helgen fløy lillebror også inn for å være sammen med oss. Det har selvfølgelig vært en veldig trivelig helg, med bowling, shopping og god mat. Det siste punktet ble det nok litt for mye av. Det har blitt så mye mat, og vi har spist så mye ute, at jeg er sikker på at jeg har gått opp fem kilo bare i løpet av helgen. Takket være det, venter det en real treningsøkt på meg senere i dag. Jeg kjenner jeg er desperat etter å forbrenne bort en del av den dårlige samvittigheten. 

Noe jeg også tenkte å gjøre for å lette på samvittigheten, var å legge ut forrige ukes "on repeat". Det skulle jo egentlig komme ut i går, men denne gangen greide innlegget (på mystisk vis) å lure seg videre til mandag. Så her har dere forrige ukes favoritter på musikkfronten. Må si at jeg er ganske stolt over at jeg har greid å opprettholde denne "tradisjonen" i to hele uker *emojimedsolbriller*, selv om den ble litt forskjøvet denne gangen. Jeg håper uansett dere liker ukas liste, også slenger jeg med noen bilder fra helgen som dere kan bla dere gjennom mens dere digger til musikken. Jeg håper også at alle er klare for en ny uke, og at dere bruker den godt. Husk, etter denne, har dere bare 33 igjen! 

 

 

Processed with VSCO with f2 preset

- Synne Åeng

Det slår aldri feil

 • 04.05.2017, 00:40


Kjære Trondheim, i går var du virkelig fin! Takk for at du beriket oss i bartebyen med en sååå vakker dag. Sola skinte høyt på himmelen, det varmet mot kinnene og øynene ble blendet gjennom solbrillene. En fantastisk dag, hvor det passer perfekt å ligge i parken med god mat, god drikke, og godt selskap. Med fugler som kvitrer i bakgrunnen i takt med gamle gladlåter som har blitt spilt på radioen hver sommer siden hvem vet når. Temperaturen er akkurat blitt høy nok for at shortsen er hentet frem fra bakerst i klesskapet, og jakken er glemt igjen hjemme. Akkurat i det øyeblikket føles det ut som om den eneste bekymringen i verden, er om du skal gidde og reise deg for å kjøpe enda en iskrem. 

Men hvis du lar deg selv kjenne litt ekstra godt etter, tenker litt hardere og forsvinner litt dypere inn i deg selv, kjenner du derimot at det er noe som ligger og gnager deg i bakhode. Det er akkurat som om du har en kløe, som uansett hvor mye du klør tilbake, aldri går over. Du begynner å høre en bankelyd, akkurat som når noen hamrer inn en spiker et stykke unna. Den bankelyden, det er eksamenstiden som banker deg bak i skallen og sier at du må våkne. Det er nemlig på tide å komme seg tilbake til virkeligheten.

Forstå meg rett, å sitte fastlåst til skolebenken bak en mur av bøker er fint, det. Men jeg skulle gjerne hatt sjansen til å få utnyttet noen av disse fine vårdagene på måten som er beskrevet over. Været her i Trondheim går alltid fra å være helt elendig, til å være fantastisk i eksamenstiden. Det slår faktisk aldri feil. Det er akkurat som om værgudene liker å leke med oss studenter. Men uavhengig av hvilket spill de prøver å lure oss med, er det vel bare å ønske det fine været velkommen, og ikke "jinxe" det vekk igjen. Etter den vinteren vi har hatt, var jeg en stund usikker på om finværet faktisk skulle melde sin ankomst. Bare se på de siste ukene. Været har hoppet ubesluttsomt rundt som en jojo, med snøstorm og solskinn om hverandre. På et tidspunkt virket det mer sannsynlig å vinne i lotto, enn å gå ut døren og møte et stabilt vær. Det har blitt mye god underholdning av det på Jodel, men sett bort ifra det har det ikke vært så mye annet enn kjipt. Men bort med all negativiteten, dette har jo heldigvis(endelig) snudd! 

Og for å fokusere videre på det positive. I går, da vi tok bildene til dette innlegget, fikk jeg heldigvis opplevd en liten del av sola før den forsvant ned i havet igjen. Dere ser kanskje på bildene og tenker, shiiit så varmt det så ut?! Men nei. Det var en del kaldere enn hva det kanskje ser ut som, noe som førte til et ekstremt utslag av gåsehud på mine kjølige armer. Og du kan tro det fremheves godt når sola i tillegg skinner for fullt. Jeg håper bare dere klarer å se forbi min gorilla-pels, og liker bildene uansett. Elsker forresten denne buksa, den blir perfekt i sommer når jeg faktisk får utnyttet dette (forhåpentligvis fortsatt) fine været. Vi snakkes, fininger!

*Dere får se resten av gorilla-kostymet mitt 31. oktober*
*Synne AKA Kim Possible(hinter til spiss sideboob for dere som ikke skjønte den)*

Bukse fra BikBok

T-skjorte fra BikBok 

Choker fra Gina Tricot 

Sko fra Urban

Veske fra Urban 

Jakke fra Carlings- Synne Åeng

 

On repeat

 • 30.04.2017, 23:41


Hei! Nå tenker dere sikkert, søndag og nok et "dagen derpå-innlegg"? Jeg skal ikke lyve, for dere har delvis rett der. Men i motsetning til forrige søndag, har jeg faktisk vært mer enn 5 minutter utenfor døren. Kun for å spise vel å merke, men jeg tenker det er bedre enn ingenting. Grunnen til dagens slapphet er som vanlig gårsdagens festligheter. I går var det X-russefest her i byen, noe som går ut på at russen fra tidligere år kler seg opp i sine gamle russeklær og møtes og fester sammen. Så turen gikk først til Festningen, åstedet for denne store samlingen, før jeg dro videre til et nytt vors etterfulgt av en fest på skolens bar. Det ble en lang, men morsom dag. Jeg kan leve lenge på den dagen der, noe som er bra med tanke på hvor lenge det blir til neste gang. Det ble dessverre tatt lite bilder i går, så må nok skuffe dere der. Men jeg slenger med ei litta busskur-selfie russejenta96 tok før hun heiv seg på bussen.

Processed with MOLDIV

Men for å gjøre mine lite innholdsrike dagen derpå-innlegg litt mer interessante, så tenkte jeg at jeg skulle begynne å "spice" de litt opp med ukas favoritter på musikkfronten. Så hver søndag fremover kommer jeg til å legge ut en liste med låtene som har vært på repeat hos meg den siste uken. Musikk er en stor del av min hverdag, så jeg tenkte det var på tide å dele litt av den med dere. Siden listepop som regel ikke er det som faller best i smak hos meg, så liker jeg å ha andre lister og steder hvor jeg kan fiske etter nye låter fra. Og hvis dere er som meg, kan det jo hende at også dere ønsker noen nye steder å lete etter godbiter til deres egne lister.

Når det går en stund mellom at jeg får oppdatert listene mine kjenner jeg at jeg får tendenser til abstinenser. For meg kan det å ikke få oppdatert listene mine, sammenlignes med å ikke få fornyet garderoben min. Det blir fort kjedelig, og da blir jeg rastløs. Jeg kan selvfølgelig høre på "gamle" sanger, men jeg trenger likevel regelmessige oppdateringer. Når jeg først blir hektet på en sang så hører jeg den såpass ihjel at den praktisk talt er livløs når jeg legger den ifra meg. Men så får jeg plutselig lyst til å høre på den igjen, og da blir den "brought back to life". En smule makabre beskrivelser der kanskje. For å få det til å høres litt hyggeligere ut, kan du heller se på det som en slags resirkulering. Poenget mitt er uansett at listene ikke bare kommer til å bestå av typen "ferske" nyheter fra "Norway Top 50", men heller litt forskjellig.

Jeg tenkte også at jeg kunne legge alle de forskjellige ukenes favoritter i en samlet liste, hvis det er ønskelig? Hvis ikke kommer jeg nok bare til å slette den gamle listen når jeg lager en ny for uken etter. Jeg har allerede aaaaaalt for mange lister på Spotify, så en liste for hver uke blir i overkant mye. Nå kom jeg forresten på at jeg hadde planlagt å sette meg ned å lage et system der inne, men det har falt litt langt ned på to do-lista. Kanskje påtide å gjøre noe med det, så kan jeg jo kanskje dele noen av mine andre Spotify-lister med dere i et senere innlegg. Men jeg håper uansett dere har hatt en suuuper helg, så snakkes vi snart!

 

 

 

- Synne Åeng 

Fishnet

 • 23.04.2017, 20:52


Hei! Dagen derpå, klokken er snart ni og jeg har ennå ikke vært utenfor døren. Jeg tenkte jeg skulle dra meg selv på butikken snart for å få slutt på noen cravings, men ellers blir nok dette en dag som blir tilbrakt mest i sengen. Jeg holder på med et mer tankefullt innlegg, men til det er ferdig, får dere nøye dere med et par bilder av gårsdagens outfit. Tenkte forresten at jeg kunne legge ut før og etter-bilder av meg selv neste gang jeg er ute. Et fra før kvelden begynner, og et fra dagen derpå. Det ville nok vært en bedre beskrivelse av hvordan jeg føler meg i dag.

Men tilbake til gårsdagens bekledning. Det ble en tradisjonell svart bukse og en mindre tradisjonell fiskenetting, eller myggnetting som ei i kollektivet så fint kalte det. Jeg synes selv det er en litt spesiell, men fin trend. Men hjelpes meg, så upraktisk det er. Jeg var redd for å revne genseren hele kvelden, fordi jeg konstant satte meg fast i andre mennesker på dansegulvet. På et tidspunkt satt jeg fast i jakken til en annen jente, og vi hadde et øyeblikk på noen sekunder hvor vi smilte og det egentlig bare var komisk. Men da det hadde gått et minutt og jeg ennå ikke hadde kommet meg løs, slo kleinheten inn. Og et minutt med slik kleinhet kan fort føles veldig langt. Men for dere jenter som trenger en unnskyldning til å snakke med en kjekk gutt på et utested, så kan dere bare kjøpe dere en slik fiskenetting og diskré hekte dere fast. Da kommer han seg jo bokstavelig talt ikke unna deg. Et lite tips fra meg til deg. Men nå er det på tide at jeg finner ut hvilken craving jeg skal gi etter for, og kommer meg ut døren! Jeg satser på at de fem minuttene til butikken med frisk luft, holder ut resten av dagen. Og av å lese den siste setningen der, så takker jeg for meg. Jeg håper virkelig at dere har hatt en mer innholdsrik dag, med mer tid utenfor døren, enn hva jeg har. Så snakkes vi snart igjen!- Synne Åeng

Nå starter det

 • 20.04.2017, 00:31


Hei! Da var påsken over for denne gang, og hverdagen har startet igjen. Jeg kjenner at ferien ble litt for kort, og at et par uker til hadde gjort seg godt. Men det er vel bare å legge fra seg den tanken så fort som mulig, og bare hoppe i det. Nå begynner jo faktisk eksamensperioden, i hvert fall for meg. Det er under en måned til første eksamen, og etter det kommer resten fortløpende. Jeg vet ikke med dere, men jeg hater virkelig eksamenstiden. Hat er et sterkt ord, men i denne sammenhengen passer det seg virkelig. Kort oppsummert vil de seks neste ukene av livet mitt bestå av et evig eksamensstress, null fritid, minimalt med tid til trening, matpakker til alle måltid og konstant søvnmangel. Og ikke for å glemme, ingen tid til å se serie. Jeg kjenner jeg savner Grey's Anatomy allerede. Gjett om jeg gleder meg til den 31. mai, når det hele er over. Det kommer til å bli en lykkens dag. Sommerferie og ferdig med 2/3 av bacheloren på samme dag. Det blir ikke stort bedre enn det. Hvis jeg ikke vinner i Lotto samme dag da, det hadde faktisk toppet det hele.

Men jeg håper dere alle har hatt en fin påske! Også håper jeg dere har satt pris på bildene fra nord! Været viste seg å bli helt fantastisk, så det ble mange bilder til slutt. Det ble i hvert fall nok tur-bilder for å si det sånn. Jeg lover dere at det blir en pause fra alle tur-innleggene framover. Jeg tenkte derimot å få ut noen outfit-bilder denne uken, og kanskje noe som er hakket mindre overfladisk. Vi får se! Men til da får dere kose dere med noen bilder fra en av mine siste kvelder på hytta. Jeg kjenner jeg savner kjernekaren på bildene allerede.


- Synne Åeng

Rask dag

 • 16.04.2017, 01:01


Hei! Kort oppsummert har dette vært en lang, men fin dag. Først gikk turen til Hemavan for å stå på slalåm. Familien min bruker som regel å ta en tur til Sverige hver påske. Da blir det blant annet harryhandel, slalåm og junkfood. Lite overraskende, ble ikke dette året noe unntak. En annen tradisjon vi har innad i familien, vel og merke ikke vanligvis etter en lang dag på ski, er å se Fast & Furious filmene sammen på kino. Jeg er oppvokst med de filmene, og har alltid fulgt spent med på oppfølgerne som er gitt ut opp igjennom årene. Jeg er nok størst fan av de første filmene i serien. Jeg føler det bare har blitt mer og mer action for hver oppfølger, og mindre av den sjarmen filmene hadde i begynnelsen. Mens bilkulturen har minsket, har budsjettet bare blitt større. I filmer som dette føler jeg at man nesten kan måle størrelsen på budsjettet i antall eksplosjoner. Og med hundrevis av knuste biler tror jeg denne filmens økonomi snakker for seg selv. 

Selv om jeg er glad i filmene, så lurer jeg på hvor lenge de skal dra serien ut. Jeg håper de skjønner at det er på tide å stoppe snart, før hele konseptet blir ødelagt(dette var tross alt den åttende!!! filmen). Men jeg tviler ikke på at det kommer enda en film, og jeg vet at jeg kommer til å se den også. Men for å prøve å ikke høres så negativ ut, så skal det sies at jeg ble positivt overrasket over denne filmen. Men jeg tror det hadde mye å gjøre med at forventningene mine var så lave etter de siste filmene(og der var vi tilbake til å være negative igjen).

Men alt i alt ble dette en svært tradisjonsrik, og meget rask dag. Det gikk raskt i bakken, og raskt på skjermen. Men i motsetning til resten av dagen, blir det nå en rolig kveld på hytta før det er natt. Det ble nok dessverre bare telefonbilder i dag. Jeg skulle gjerne hatt med meg kameraet på fjellet, men tanken på meg selv nedover bakkene med speilrefleksen rundt halsen, slo meg ikke som en veldig god ide. Selv om jeg er stabil i bakken, ville nok sjansen vært stor for at det ikke hadde gått særlig bra. Men jeg håper dere liker bildene likevel!

 

- Synne Åeng

Beautiful day

 • 14.04.2017, 23:03


Hei! Nå har jeg satt meg godt til rette i sofaen på hytta, med påskeegget plassert på fanget, og "Beautiful day" av U2 på radioen. Kanskje en liten klisjé å kalle innlegget for det, men gårsdagen var faktisk en utrolig fin dag. Siden været holdt seg så fint utover ettermiddagen, bestemte vi oss for å gå en til tur på kvelden. Solnedganger lik den i går kan nesten ikke beskrives, de må oppleves. Og ikke bare gjennom bilder, men i virkeligheten. Lyset og fargene er så fint, men kameraet fanger dessverre ikke opp alle de nydelige detaljene. Men selv om utsikten her oppe ellers er upåklagelig, må jeg si at etter tre dager med dette lyset, har jeg kommet fram til at jeg definitivt må skaffe meg mørkere gardiner til sommeren. Dette lyset takler jeg ikke å våkne til i tre måneder til i sommerferien. Ikke at man kan forvente at sommeren i Norge varer lengre enn et døgn da. Men bedre føre var, enn etter snar. 

Når det gjelder navnet på innlegget, hadde jeg noen ulike ideer før jeg landet på dobbeltbetydningen "Beautiful day". Jeg var nær å kalle det for "kveldstur", originalt ikke sant? Men så tenkte jeg, hvor mange innlegg kan jeg egentlig kalle for noe med "tur" før dere blir lei? Det blir nok av turer å lese om disse dagene, for å si det sånn. Grilltur, kveldstur, photoshoot-tur, hva blir det neste? Selv om alt er påsketurer, har jeg ennå det navnet på lager. Men til et annet alternativ; på turen i går så vi også en oter som sprang ned i havet. Så jeg vurderte også å kalle innlegget "jeg så en oter", for så å begynne innlegget med "Meeen, jeg fikk ikke bilde av den". Godt eksempel på nordnorsk click-bate der ja. Men sett bort fra litt dårlig humør mot slutten her, så håper jeg dere liker bildene! Så får vi se om det ikke kommer et nytt tur-innlegg i morgen. Hvilken tur blir det da, mon tro?

- Synne Åeng

Grilltur

 • 14.04.2017, 02:31


Hei! I dag våknet jeg opp til dag 2 med fint vær, mangel på mørkere gardiner, og påske-spam på alle slags sosiale medier. Men til forandring fra gårsdagen, ble det ikke bare en photoshoot-tur på meg. I dag ble det en ordentlig påsketur. Hele familien samlet seg og dro ned i fjæra, tente bål og grillet pølser. Det var en fin stund med nydelig vær, mye godsaker og godt humør. Men selv om turen i dag ikke var ment som noen photoshoot-tur, måtte det selvfølgelig tas noen bilder. Det ble knipset mye, men mange av bildene er nok finere for familien å ha som minner, enn for dere å se. I morgen reiser jeg på hytta, så da får dere se bilder fra et nytt sted her oppi nord. Hytta ligger et par timer unna, men selvfølgelig også ved havet. Jeg liker meg best ved kysten, og selv om man kan se havet i Trondheim også, så er det ikke det samme som å våkne opp å se det ti meter fra soveromsvinduet sitt. Men vi snakkes nok igjen i morgen. Forhåpentligvis om dag 3, med fint vær og fine bilder av det på sosiale medier. En tredje dag er i hvert fall sterkt ønsket hos meg, minus det alt for sterke sollyset som har skint inn soveromsvinduet mitt på morgenen de to siste dagene.  

- Synne Åeng

Tjøtta

 • 13.04.2017, 03:13


Hei! I dag var en fin dag, fordi i dag kom det endelig litt ordentlig påskevær. Endelig en dag hvor solen tittet frem fra skyer og snøbyger. I går derimot, var det både regn og snøstorm. Det slo fullstendig om fra vår til vinter, og tilbake igjen, flere ganger gjennom dagen. Man skulle nesten tro at været hadde en personlighetsforstyrrelse her oppi nord, ustabilt så til de grader. Men i dag var det som sagt endelig fint ute. Og skal man tro på værmeldingen så skal det holde seg slik ut påsken. Så jeg krysser fingrene for at det stemmer. Det er rart hvor godt humør man kan bli i av litt sol i ansiktet. Jeg tror faktisk dette er en av de første dagene i år hvor jeg har følt at solen faktisk varmer mot kroppen. Det er godt. Og det gir meg et lite håp om at sommeren faktisk er på vei. I hvert fall et sted i det fjerne. 

På dager som dette er Snapchat og Instagram selvfølgelig ned-spammet av folk som er ute i det fine været. Så om jeg ikke hadde nok dårlig samvittighet for å ha sittet inne halve dagen, så fikk jeg det i hvert fall når jeg så alle som var ute på skitur, båttur, grilltur osv. I bunn og grunn mye turer. Men så ble det jo en slags tur på meg også til slutt. En photoshoot-tur. Det må da telles for noe. Vi gikk jo rundt, fikk frisk luft og savnet til og med en kvikk-lunsj et øyeblikk der. Så jeg vil si det, under smålig tvil, kan godkjennes som en tur. Men uavhengig av tur eller ikke, så fikk jeg jo endelig tatt noen bilder til dere! Endelig et bevis på at mine påstander faktisk stemmer, hjemstedet mitt er et fantastisk fint sted. Kystperlen min, eller Tjøtta som det heter her, er virkelig vakker. Og hvis været fortsetter slik som det har vært i dag, så har dere mye bilder å se frem til de neste dagene. Jeg gleder meg allerede til å vise dere mer!
 
- Synne Åeng

 

DIY: Cut-out choker t-shirt

 • 11.04.2017, 00:08


Hei! Jeg tenkte bare å stikke innom for å gi et lite livstegn. Jeg har nok ikke overspist meg på sjokolade, ennå. Dere får klikke dere innom om et par dager, statusen kan være noe annerledes da. Men siden påskeværet her hjemme er helt elendig, har det vært dårlig med bilder de siste dagene. Jeg har ikke akkurat holdt igjen på skryten om hvor fint det er her, så jeg kan skjønne at folk blir tvilende når jeg ikke får lagt ut et eneste bilde. Jeg prøvde faktisk å ta med meg kameraet ut på tur i dag, men det regnet sånn at jeg måtte ha kameraet under jakken hele turen. Og siden jeg har begynt å bli så flink med å ta med meg speilrefleksen, så jeg jo passe gravid ut når jeg gikk rundt med det store kameraet over magen. 

Men mens jeg venter på at solen skal titte frem fra skyene, så tenkte jeg at jeg kunne dele en liten "DIY-tutorial" med dere. Ut ifra hva jeg har sett på nett så kalles denne tutorialen ofte "Do it yourself: Cut-out choker t-shirt". Men jeg skulle nok heller kalt innlegget for "klipp og lim". Det var i hvert fall det det føltes ut som når jeg holdt på. Med et nokså dårlig utgangspunkt, så det nok passe dumt ut for resten av familien når jeg satte i gang med det lille prosjektet mitt. Jeg er nok ikke den flinkeste med håndverk og sånt, men jeg ble likevel ganske fornøyd med resultatet. 

Jeg ble inspirert til å prøve noe slikt når min venn Alexander hadde gjort det samme med en av sine t-skjorter. Det ble utrolig kult, så da tenkte jeg "hvorfor ikke prøve det selv?". Også kunne jeg jo like gjerne dele fremgangsmåten med dere. Noe å blogge om i tillegg til nye t-skjorter, en win/win-situasjon eller hva? Når det gjelder de ulike stegene har jeg improvisert litt ut ifra hva som funket best for meg, men her er det bare for hver enkelt å finne ut hva som passer best for seg. Det er en enkel prosess, så jeg tror ikke noen kommer til å slite med det. Men her kommer altså fire enkle steg på hvordan man kan lage en "Choker cut t-shirt" på egen hånd:

1. Begynn med å finne fram alt du trenger: gamle(eller nye) t-skjorter, saks, tusj, linjal og strykejern. Nye t-skjorter kan selvfølgelig også brukes, men man er skånsom mot både miljøet og lommeboken hvis man bruker noe man allerede har. Jeg brukte noen gamle som mine brødre hadde i skapene sine.

2. Hvis du også fant noen t-skjorter som har vært pakket bort en stund, kan det være lurt å vaske t-skjortene først. Men med eller uten vask, så er det i alle fall lurt å gå over de med et strykejern. Jo mindre krøllete de er, jo lettere blir det å jobbe med dem etterpå.

3. Ta så på deg t-skjorten og lag et merke der hvor du vil at trekanten skal begynne. Bruk linjalen for å merke opp hele trekanten. Du velger selv størrelsen på trekanten. Jo større og lengre den er, jo større blir utringningen. Du kan også velge å ha trekanten på ryggen, eller på begge sidene, slik som du kan se at jeg har gjort det med den ene t-skjorten. 

4. Når figuren er ferdig opptegnet er det bare å begynne å klippe. Det kan være lurt å ha en ordentlig saks som er ment for tekstil, men man er ikke avhengig av det.

T-skjorten er nå klar. Prøv den på, og gjør småjusteringer hvis det er nødvendig. Jeg synes også det kan være veldig fint å ha et smykke som tilbehør til slike t-skjorter. Det kommer så fint frem i utringningen. Jeg kan vise dere det i en senere anledning når jeg har på meg en av t-skjortene. Men under her har dere altså resultatet. Jeg håper dere likte tutorialen, også får dere bare rope ut hvis dette er en type innlegg dere ønsker mer av.

Ønsker dere alle en ellers fin påske! Også håper jeg at været behandler dere bedre enn det har behandlet meg så langt. Vi snakkes senere!

- Synne Åeng

Roadtrip

 • 08.04.2017, 00:01


Hei! Nå sitter jeg i bilen på tur nordover. Vi startet litt senere enn planlagt, men nå begynner vi omsider å nærme oss slutten på turen. Vi kjørte faktisk nettopp forbi hjemstedet til Marcus og Martinus, Trofors. Antar det er mange som ble ganske starstruck nå. Men uansett! Det har vært en lang, men koselig tur. Roadtrips er gøy det. Men etter en stund når du har sittet lenge i ro, beina begynner å verke og blæra begynner å bli ganske full, så er det ikke like stas lenger. Men det som gjelder da er å finne seg noen triks som gjør resten av turen så bra som mulig. Jeg tenkte jo som sagt at jeg skulle dele noen tips med dere. Så her kommer fem tips som jeg selv mener er viktig på en roadtrip:

 1. Behagelig outfit. Som dere ser på bildene så er det ingen skinny jeans eller trange topper på meg i dag. Her går det i tights og hettegenser(<3). Jeg tenker det er bedre å se litt slapp ut når man skal sitte i ro så lenge, i stedet for å se ut som man er klar for fest og ha det ubehagelig hele turen. Og ja, jeg eier klær som ikke er fra Adidas. 
   
 2. En form for tidsfordriv. Det kan være alt fra spill på telefonen, leker i bilen, serier eller til og med blogging. Vanligvis så går det mye tid til å spille Jelly Splash, men nå har jeg faktisk bloggen jeg kan styre med. Merker jeg skulle begynt å blogge tidligere bare for å ha noe å gjøre på lange bilturer som dette. Perfekt tidsfordriv. 
   
 3. Bra musikk. Dette punktet er helt essensielt for meg. En biltur uten en god spilleliste, er som taco uten rømme. Det funker bare ikke. Og ja, radioen kan til nød brukes, men det er bare hvis det virkelig er krise. Det blir alltid bedre stemning hvis man kan høre på hva man selv vil. Eller hva jeg vil, hehe. Hvis dere ønsker det, kan jeg kanskje legge ut en spilleliste fra turen? 
   
 4. God snacks. I tillegg til å stoppe å spise et godt måltid, er det viktig å ha med god snacks i bilen. Med på dagens tur har jeg med Pringles, Tom & Jerry-kjeks og iste. Mye iste. Det passer perfekt med noe som er salt, og ikke altfor søtt. Søtsaker på bilturer har en tendens til å gjøre meg, som mange andre, en smule kvalm.
   
 5. Godt selskap. Dette er også et viktig punkt. Når man skal bruke så mye tid sammen med noen, på en så liten plass, er det viktig at det er sammen med noen man trives med. Sammen med meg i bilen i dag har jeg min storebror og en god venninne. Alle er fortsatt i godt humor, noe jeg ser på som et tegn på at vi alle har hatt det hyggelig sammen. 

Men selv om alle tre er enige i at det har vært en fin tur, er vi alle veldig klare for å komme hjem. Jeg kjenner i hvert fall at jeg gleder meg veldig til at hodet mitt treffer puten i natt. Ekstra godt blir det fordi det til og med blir i min egen seng, i mitt eget hjem. Det er som sagt flere måneder siden jeg har vært hjemme, så dette er svært etterlengtet. Men nå må jeg begynne å følge med på veien før jeg blir bilsyk her. Jeg antar det er få som vil lese om oppkast i veikanten på bloggen i morgen. Men vi snakkes i morgen da! Skal prøve å få delt noen bilder fra hjemstedet mitt i neste innlegg. 

- Synne Åeng

Hjem til nord

 • 06.04.2017, 17:06


Hei! Det er dagen før dagen, og jeg kjenner spenningen knytter seg i magen. I morgen er det endelig tid for påskeferie, og jeg skal hjem til nord. Akkurat nå sitter jeg på skolen, men på denne tiden i morgen sitter jeg i bilen med snuten vendt nordover. Det blir roadtrip, noe jeg tror blir veldig gøy. Jeg tenkte jeg skulle dele noen tips med dere i morgen om hvordan man kan gjøre bilturen best mulig. Så stay tuned!

Jeg har faktisk ikke vært hjemme siden jul så dette ser jeg virkelig fram til. Jeg har tenkt å ta livet helt med ro når jeg kommer hjem. Ingen skole, ingen jobb, bare hyggelige stunder med familien. Brettspill og god underholdning på TV-en, ullundertøy og pledd. Ikke minst, mye godsaker. Jeg har faktisk hatt en utfordring sammen med en venninne i en måneds tid nå som gikk ut på å ikke spise godteri, og det har jeg utrolig nok greid! De som kjenner meg godt skjønner hvorfor jeg legger til "utrolig nok". Jeg må innrømme at jeg er ganske stolt av meg selv. Men jeg kommer sikkert til å spise så mye godt i påsken at det gjør opp for all den tiden jeg har gått uten. Så den stoltheten går nok fort over. Jeg kommer sikkert til å få dårlig samvittighet av den første sjokoladebiten, men så går det sikkert over etter de 4-5 neste.

Men siden jeg reiser nordover i morgen, og det er "tbt" i dag, tenkte jeg å dele noen bilder fra sist jeg var hjemme. Selv om jeg kommer til å legge ut mye bilder i påskeferien, tenkte jeg dere kunne få en liten smakebit allerede nå på hvor fint det faktisk er der oppe. Denne gangen ble det dessverre bare bilder tatt med telefonen, men lover å ta bilder med et ordentlig kamera neste gang. Jeg tar mye bilder akkurat i det øyeblikket jeg ser noe fint, og da er det som regel bare telefonen jeg har tilgjengelig. Men jeg får vel begynne å dra med meg speilrefleksen hvor enn jeg går, som en skikkelig blogger. Hehe. - Synne Åeng

Jakten på "TBU"

 • 05.04.2017, 19:17


Hei! I går ble det en liten fridag på meg. Siden jeg ikke har sagt noe om hvor ofte jeg skal blogge, kan jeg heldigvis være borte en dag uten at det blir noe "hate" av det. Ikke at jeg egentlig tror det er mange nok som følger med her for å gi hat, da. Men uavhengig av hat eller ikke, kjenner jeg likevel at det svir litt i samvittigheten av å være borte en dag. Jeg har tenkt å prøve meg på et innlegg om dagen, men ikke hold det imot meg hvis det ikke skjer. Jeg tenker at det er positivt at jeg i hvert fall prøver! Må jo være litt spennende å klikke seg inn på bloggen(hver dag, hehe) og se om det er kommet et nytt innlegg. Er du ikke enig? 

Men ikke tro at dette er ment som et innlegg av typen "åh unnskyld for at jeg ikke blogget i går, jeg looover å gjøre det i morgen!". For det er det absolutt ikke. Samvittigheten min har opplevd verre, jeg trengte bare en innledning til det jeg egentlig ønsket å vise dere. For i går hadde jeg nemlig en ny photoshoot. Og kan dere gjette hvilken location det ble denne gangen? Overraskende nok, en ny undergang. Merker at dette fort kan bli en vane. Kanskje jeg skal gjøre det til en regelmessig greie? Jeg kan starte med en serie av innlegg som tar for seg jakten på "Trondheims beste undergang". Med en kul forkortelse som "Jakten på TBU". Kanskje en gang i uken. Og når jeg besøker andre byer så blir det "special editions" som f.eks. "Jakten på Trondheims Oslos beste undergang". Jeg har jo allerede testet ut to kandidater bare den siste uken, og begge med stort potensiale, så dette lover bra. Den første var litt mer folksom enn den andre, noe som trakk den litt ned. Men den siste undergangen befant seg bare 100 meter fra ytterdøren, noe den hentet inn mye ekstra poeng for.

Det gikk forresten nettopp opp for meg at jeg bare kunne begynt hele innlegget med "jeg slenger med noen bilder for å gjøre opp for gårsdagens manglende innlegg", og bare hoppet over alt det jeg nettopp har bablet om. Men man lærer mens man feiler, eller hva? Vise ord på en onsdag. Vurderte forresten også å kalle dette innlegget "ny dag, ny undergang". Men så gikk det opp for meg hvor deprimerende det hørtes ut. Heftig dobbeltbetydning.

Men "Jakten på Trondheims beste undergang" hadde vært litt kult da. Da har jeg i alle fall en unnskyldning til å bruke underganger som locations så mye som jeg bare vil, uten at folk tenker "åh, ikke igjen". Eller hva tror dere?

 


 

- Synne Åeng
 

photoshoot #1

 • 03.04.2017, 16:53


Hei! Det er mandag og med det følger også ordtaket "ny uke, nye muligheter" for mange. Personlig er jeg litt mindre optimistisk på starten av uken, og er nok mer en tilhenger av uttrykket "blåmandag". Denne mandagen har vært svært blå til nå, men jeg satser på at resten av uken kommer i litt andre(lysere og freshere) farger. Rosa eller toner av oransje, kanskje. Jeg sitter for øyeblikket på skolen og jobber med en innlevering. Men siden det nettopp har vært helg og påskeferien nærmer seg med stormskritt, merker jeg at jeg blir dratt mer mot bloggen enn skolearbeidet. Jeg har så mange ideer og så mye jeg vil dele med dere, men ikke fullt så mye tid å gjøre det på. Men før dere får se mer av det, tenkte jeg at jeg skulle begynne med å dele resten av bildene fra fredagens photoshoot med dere.  

Som dere kanskje har skjønt, og mest sannsynlig forstår, så var den første photoshooten til bloggen en smule klein. Bare ordet "photoshoot" gjør meg ganske ubekvem. Lite gjennomtenkte som vi var, tok vi bildene i den travleste rush-tiden. Mennesker i alle aldre trasket forbi, alt fra nysgjerrige barn til flaue tenåringer. I starten stoppet vi fotograferingen for hver person som gikk forbi, men etterhvert som vi ble mer varme i trøya(og litt modigere) sluttet vi å bry oss om de forbigående. Det endte til slutt opp med å bli en gøy affære sammen med gode venner. Undergangen, som var dagens location, var i hvert fall fylt med latter store deler av tiden. 

Men jeg håper dere liker bildene! Jeg gleder meg i hvert fall til å dele flere bilder(fra forhåpentligvis litt mindre kleine photoshoots) med dere! Jeg liker personlig bedre å se mye bilder på en blogg enn mye tekst, så derfor blir det naturligvis bildene som blir i fokus her på bloggen. Og før jeg sier ha det, må jeg bare sende en liten takk til Ronja og Alexander for hjelpen med bildene. Dere er best!
- Synne Åeng 
 

Sushi x friends

 • 02.04.2017, 17:56


Hei! Det er søndag og dagen derpå, og tror jeg snakker for de fleste når jeg sier at det er ingenting som frister mer enn mat akkurat nå. Junkfood spesielt. Burger, fries og pizza, for ikke å snakke om sushi. Smaken av sushi er enda friskt i minne etter fredagens middagsdate med mine gode venner, Ronja og Alexander. Vi spiste buffet på Sabrura Solsiden, og jeg tror alle tre var enige i at Sabrura kan sine saker(eller sin sushi). Når jeg skal spise sushi er det som regel Sabrura valget lander på, den kjeden står virkelig som en solid favoritt.  

Etter photoshooten tidligere på dagen, som jeg skal komme tilbake til i et senere innlegg, skulle man tro at å fotografere måltidet sitt ville være null stress. Men å dra opp kameraet for å knipse bilder av maten sin føltes svært unaturlig ut. Jeg er verken vant med publikum når jeg tar bilder, eller i det hele tatt å ta bilder av det jeg spiser. Men det er vel en vanesak, også tenker jeg forsåvidt ikke at mat kommer til å være hovedmotivet i innleggene mine fremover. Selv om det er det mye av dagene mine går til, hehe. Men til neste gang skal jeg i hvert fall huske å dandere sushien litt bedre på fatet, ser at jeg har litt forbedringsmuligheter der. 

Men jeg kan vel trøste meg med at jeg har mye tid å øve meg på, for som dere ser (på dette meget innholdsrike innlegget om mat) så var ikke denne bloggen noen aprilsnarr. Håper dere er interessert i å følge med videre. Jeg gleder meg til fortsettelsen! 

- Synne Åeng
 

Aprilsnarr, eller ikke?

 • 01.04.2017, 19:41


Hei, Synne her! Jeg er en 20 år gammel jente fra en kystperle i Nord-Norge, som for tiden er bosatt i Trondheim. Jeg har lenge ønsket meg et sted hvor jeg kan dele mine tanker om alt og ingenting, og har nå funnet ut at dette er det rette stedet. Selv om det kommer til å være en del tekst, kommer bilder til å være i fokus. Dette kommer nok ikke til å være en blogg med sminke- og fitnesstips, så hvis det er det du er ute etter må jeg dessverre skuffe deg. Og selv om jeg er over gjennomsnittet glad i mat og godsaker, blir det nok heller ingen matblogg. Kort oppsummert er jeg en musikkelskende sneakerfreak og sjokoholiker. Jeg ser på dette som en smule kleint, men tenker at det er modig å prøve. Følg med i morgen, så får du se om dette er en aprilsnarr eller ikke! 

Flere bilder fra den første (kleine)shooten kommer senere!

- Synne Åeng

Synne Vistnes Åeng


KONTAKT


dittnavn@mail.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits