Synne Åeng

Mine eksamenstips

  • 20.05.2017, 14:09


Hei! Jeg vet at det blir mye snakk om eksamen om dagene, men jeg tenkte at jeg kunne skrive et innlegg hvor dere fikk noe positivt igjen for det. Ikke bare mer negativ klaging fra min side. Så her får dere enkelt og greit noen tips for å komme dere best mulig igjennom eksamensperioden:

Spis måltidene dine sammen med noen. For de fleste studenter betyr mat en god pause fra lesingen, og for å utnytte pausen best mulig kan man like gjerne bruke den sammen med noen. Du får vært sosial, og samtidig ikke følt at du kaster bort verdifull lesetid. Dette funker spesielt for meg som bor i kollektiv. Da avtaler vi bare et tidspunkt for f.eks. middag hvor alle skal møtes på kjøkkenet, så har vi noe å se fram til. 

Spar på produktene dine. I eksamensperioden er det ikke så mange som ser deg og i hvert fall ikke som legger merke til deg - siden de er så opptatte selv. Så når passer det vel bedre å ta en pause fra sminke- og hårprodukter? Du sparer både penger, og huden/håret får seg en real pause fra alle produktene. Jeg mener selvfølgelig ikke at folk skal slutte å være renslige, så bruk såpe og deodorant osv. Men det meste overfladiske kan droppes!

Vask klær og hjem før den verste perioden starter. Det er såå irriterende å måtte stresse og bruke tid på å vaske når du har nok å tenke på fra før av. Så få slike ting ut av verden før du begynner med lesingen!

Ikke lag deg blogg rett før eksamenstiden, hehe. Det tar mer tid enn hva folk flest tenker, og det blir derfor fort mye å tenke på og enda mer å stresse over. Selv om det ikke er så mange som bryr seg om at det kommer ut et innlegg hver dag, så føler man likevel at man må levere. Men en blogg trenger ikke å bare være negativt. For den kan også være en fin distraksjon, og en fin måte å få tankene inn på noe annet. 

Beveg deg! Tren, jogg, gå turer! Få frisk luft! Gå ut å les! Hvis det er fint vær er det veldig godt å ta en etappe ute i stedet for å sitte inne og lengte etter det fine været. 


 

Lær deg dine egne vaner. Hva passer deg best? Det er selvfølgelig forskjell på ha eksamen i lesefag eller mer oppgave-rettede fag. Men liker du best å lese hjemme eller på skolen/lesesalen? Liker du å ha det helt stille eller høre på musikk? Hvilken musikk passer deg best? Piano, elektronisk eller med sangtekst? Kanskje naturlyder. Jeg synes selv det fort kan bli litt for kunstig stillhet, så jeg liker å ha litt musikk i bakgrunnen(legger ved min leseliste under her). Liker du å jobbe sammen med noen eller alene? Det finnes mange muligheter, du må bare finne ut hva som funker best for nettopp deg!

Belønn deg selv! Etter du har jobbet i så så lang tid "lar" du deg selv ta noe godt, gå ut en tur, ta deg en dusj, se en episode serie. Det kan være hva som helst, så lenge du har noe å se fram til. Hvis du unner deg noe godt, så trenger det ikke være godteri, kanskje heller frukt? 
*her kan dere da se at jeg prøver å spare på neglelakken. Høhø. Er forresten desperat etter spons av Burn og nøtter. Det er det eneste stipendet mitt går til om dagene. Alt for å holde oppe energinivået. Skulle selvfølgelig gått for en energidrikk uten sukker, meeen. 

Legg bort telefonen. Det er verdens største distraksjon. Gjem den helt vekk når du sitter å leser, den distraherer deg selv om du har skrudd av lyden og bare kan se den. Du kan heller sette deg ulike tider hvor du får lov å se på den, det kan jo også fungere som en belønning.

Spis riktig mat, drikk mye vann og få nok søvn! Man trenger mye energi i slike perioder. Det er viktig å holde hjernecellene i gang. Søvn er det beste jeg vet om dagene, og bruker så mye tid jeg kan på det. Folk trenger ulik mengde søvn, men det er vel 8 timer de anbefaler?

IKKE begynn med en ny serie rett før eksamenstiden! Det er utrolig avhengighetsskapende, og distraherende! Enkelt og greit, bare ikke gjør det.

Sist men ikke minst, hold oppe motet! Ikke gi opp! Det er bare for en liten periode, så er det faktisk sommerferie! Og kanskje viktigst av alt, til neste eksamenstid; begynn å les tidligere! Lykke til på eksamen alle sammen!


*speider etter enden av eksamensperioden
 

- Synne Åeng

Jonas

20.05.2017 kl. 14:16
Veldig gode tips!!

Tonje

20.05.2017 kl. 15:20
Gode tips og fine bilder! Største fan heie fortsatt på deg :D

Ronja

20.05.2017 kl. 20:36
Lykke til med eksamen❤

Lisa

20.05.2017 kl. 20:40
Fin blogg!:))
Synne Vistnes Åeng


KONTAKT


dittnavn@mail.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits