Synne Åeng

DIY: Cut-out choker t-shirt

  • 11.04.2017, 00:08


Hei! Jeg tenkte bare å stikke innom for å gi et lite livstegn. Jeg har nok ikke overspist meg på sjokolade, ennå. Dere får klikke dere innom om et par dager, statusen kan være noe annerledes da. Men siden påskeværet her hjemme er helt elendig, har det vært dårlig med bilder de siste dagene. Jeg har ikke akkurat holdt igjen på skryten om hvor fint det er her, så jeg kan skjønne at folk blir tvilende når jeg ikke får lagt ut et eneste bilde. Jeg prøvde faktisk å ta med meg kameraet ut på tur i dag, men det regnet sånn at jeg måtte ha kameraet under jakken hele turen. Og siden jeg har begynt å bli så flink med å ta med meg speilrefleksen, så jeg jo passe gravid ut når jeg gikk rundt med det store kameraet over magen. 

Men mens jeg venter på at solen skal titte frem fra skyene, så tenkte jeg at jeg kunne dele en liten "DIY-tutorial" med dere. Ut ifra hva jeg har sett på nett så kalles denne tutorialen ofte "Do it yourself: Cut-out choker t-shirt". Men jeg skulle nok heller kalt innlegget for "klipp og lim". Det var i hvert fall det det føltes ut som når jeg holdt på. Med et nokså dårlig utgangspunkt, så det nok passe dumt ut for resten av familien når jeg satte i gang med det lille prosjektet mitt. Jeg er nok ikke den flinkeste med håndverk og sånt, men jeg ble likevel ganske fornøyd med resultatet. 

Jeg ble inspirert til å prøve noe slikt når min venn Alexander hadde gjort det samme med en av sine t-skjorter. Det ble utrolig kult, så da tenkte jeg "hvorfor ikke prøve det selv?". Også kunne jeg jo like gjerne dele fremgangsmåten med dere. Noe å blogge om i tillegg til nye t-skjorter, en win/win-situasjon eller hva? Når det gjelder de ulike stegene har jeg improvisert litt ut ifra hva som funket best for meg, men her er det bare for hver enkelt å finne ut hva som passer best for seg. Det er en enkel prosess, så jeg tror ikke noen kommer til å slite med det. Men her kommer altså fire enkle steg på hvordan man kan lage en "Choker cut t-shirt" på egen hånd:

1. Begynn med å finne fram alt du trenger: gamle(eller nye) t-skjorter, saks, tusj, linjal og strykejern. Nye t-skjorter kan selvfølgelig også brukes, men man er skånsom mot både miljøet og lommeboken hvis man bruker noe man allerede har. Jeg brukte noen gamle som mine brødre hadde i skapene sine.

2. Hvis du også fant noen t-skjorter som har vært pakket bort en stund, kan det være lurt å vaske t-skjortene først. Men med eller uten vask, så er det i alle fall lurt å gå over de med et strykejern. Jo mindre krøllete de er, jo lettere blir det å jobbe med dem etterpå.

3. Ta så på deg t-skjorten og lag et merke der hvor du vil at trekanten skal begynne. Bruk linjalen for å merke opp hele trekanten. Du velger selv størrelsen på trekanten. Jo større og lengre den er, jo større blir utringningen. Du kan også velge å ha trekanten på ryggen, eller på begge sidene, slik som du kan se at jeg har gjort det med den ene t-skjorten. 

4. Når figuren er ferdig opptegnet er det bare å begynne å klippe. Det kan være lurt å ha en ordentlig saks som er ment for tekstil, men man er ikke avhengig av det.

T-skjorten er nå klar. Prøv den på, og gjør småjusteringer hvis det er nødvendig. Jeg synes også det kan være veldig fint å ha et smykke som tilbehør til slike t-skjorter. Det kommer så fint frem i utringningen. Jeg kan vise dere det i en senere anledning når jeg har på meg en av t-skjortene. Men under her har dere altså resultatet. Jeg håper dere likte tutorialen, også får dere bare rope ut hvis dette er en type innlegg dere ønsker mer av.

Ønsker dere alle en ellers fin påske! Også håper jeg at været behandler dere bedre enn det har behandlet meg så langt. Vi snakkes senere!

- Synne Åeng

Tonje

11.04.2017 kl. 09:04
åååh, så kule de ble! 😁

Johanne

11.04.2017 kl. 10:39
Kreativt!!!

Ronja

11.04.2017 kl. 14:22
Nice!!!
Synne Vistnes Åeng


KONTAKT


dittnavn@mail.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits